...paimennusta talvella, ihanaa! Perjantaina töiden jälkeen pakattiin auto ja lähdettiin Rymättylään "eläinvahdeiksi". Sanna ja Mikko olivat puolestaan pakanneet oman autonsa ja lähteneet päiväksi reissuun. Kävin ensin lenkillä ja että mä nautin tuolla kävelemisestä. Ei tarvitse miettiä, että jostain tulisi joku irtokoira kulman takaa tai joku ihminen puhkumaan koirien irtipitämisestä. Ihan vain omassa rauhassa ja hiljaisuudessa saa kävellä.

Lenkin jälkeen lähdettiin laittamaan lampola ilta- tai yökuntoon. Kassu-ponille omat sapuskat ja rapsutuksia, samoin kaneille, vähän kissojen sylissä pitämistä ja kehräyksen kuuntelemista ja sitten lampaiden vesien ja ruokien tarkistamista. Oonko jo sanonut, että "haluan maalle"?! Lottovoitto ois kiva, mutta sitten pitäisi varmaan alkaa lottoamaan...

Vähän treenattiin Astan ja Entin kanssa muutamassa eri karsinassa. Entti harjoitteli suuntia ja aika kivasti ne on hallussa. Pari kertaa saatiin onnistumaan jopa kiertäminen seinän ja lampaiden välistä taakse. Asta meni kivasti ja otti suuntakäskytkin hyvin vastaan. Oikealta puolelta seinän kiertäminen oli hankalampaa, mutta onnistui. Vasemmalta menee ilman mitään ihmeellisyyksiä. Juoksua se on tehnyt jo yli kuukauden ja välillä on epä-astamaisesti ihan hirveän herkkä.

Lauantaina käytiin taas pitkällä lenkillä ja sitten lampolaan. Asta pääsi vaihtamaan paaleja, Entin kanssa vaan harjoiteltiin. Minimaalaisloma päättyi taas liian aikaisin.

Sunnuntaina mentiin Tuorlan Majataloon Piikkiöön. Siellä oli talvirieha-tapahtuma. Katja ja Alar olivat tuoneet 14 pässipoikaa näytille ja pitihän paikalla olla myös paimenkoiria. Toki Siia ja Kone olivat mukana, mutta meidän iloksi Asta ja Enttikin pääsivät mukaan. Paimennettiin näytösmäisesti vähän väliä ja saatiin siinä samalla muutaman kuukauden tauon jälkeen treenattua ulkona ja vähän isommalla alueella. Astalla ei ollut mitään ongelmia, mutta Entillä tuli taas ilmi flänkkien jääminen vajaaksi. Lähtee tosi hyvin ja hyvällä kaarella, mutta jättää kesken. Sattuneesta syystä, kun aidan reunus oli täynnä lapsia vanhempineen, en juurikaan  voinut alkaa suurempia viilaamaan. Tuo vain täytyy pitää mielessä, jos tässä talven aikana vielä ulos päästään harjoittelemaan.

Ihana viikonloppu