Ollaan treenattu viime aikoina oikein kunnolla. Tästä pisteet itselle, että motivaatiota on riittänyt ja olen pysynyt suunnitelmissa. Päätin, että Entin kanssa pitää tehdä tokoa ihan joka päivä, vaikka sitten vain jotain pientä, mutta kuitenkin. Melkein olen pysynyt tuossa suunnitelmassa. Entin kanssa pitää muistaa olla tosi mustavalkoinen ja olenkin joutunut aikaisempaa enemmän keskittymään treenien etukäteissuunnitteluun ja myös niihin odotteluaikoihin. Eiliset hallitreenit menivät ehkä noista em. asioista johtuen tosi tosi hyvin.

Astan kanssa ollaan tahkottu agilitya, siirrytty toiseen ryhmään, käyty hallilla yksin ja kavereiden kanssa ja motivaatiota löytynyt itselle ihan hurjasti lisää!

Olen nyt jo muutaman vuoden viettänyt hiljaiseloa kisarintamalla, että tänä vuonna mennään sitten ihan pakosti. Johan tässä on omat kisarutiinit hävinneet jo aikoja sitten.

Tokon ja agilityn lisäksi ollaan käyty Sannalla tekemässä lammashommia. Asta ja Sami ovat auttaneet paalien vaihdossa ja vitsi, että on ollut hyviä harjoituksia. Asta väsyy ihan eri tavalla kuin siitä, että kuljettelee lampaita pellolla. Tuossa se joutuu siirtämään lampaat pois vanhalta paalilta ja pitämään kymmeniä eläimiä paikoillaan sen aikaa, kun traktori tuo uuden paalin. Se ei voi sinkoilla, koska sitten sinkoilisi lampaatkin ja homma menisi pieleen. Sen ilmeestä oikein näkee miten se joutuu keskittymään ja ottaa homman vakavasti. Kauhean helppoa se ei ole, kun kymmenet silmäparit tuijottavat vastaan ja kokeilevat välillä, että pääsisikö uutta paalia jo syömään. Mutta Astan ohi ei pääse kukaan  Se on kehittynyt tuossakin hommassa tosi paljon. Sami voi jättää sen nyt selän taakse pitämään lampaita sillä välin, kun itse purkaa uuden paalin muoveista ja pystyy luottamaan siihen, että Asta hoitaa oman osuutensa eikä yksikään lammas pääse livahtamaan ohi. Lammasryhmiä on tietysti useita, joten Asta pääsee harjoittelemaan aina kerralla useammassa karsinassa.

Enttikin on tietysti päässyt lampaita katsomaan. Sille paalien vaihto on vielä liian iso juttu. Sen sijaan ollaan harjoiteltu kiertämisiä lampaiden ja seinien välissä, lähestymisiä ja vähän tuollaisia lampaiden paikallaan pidon alkeita. Sille on tosi haastavaa tuo tuijottaminen tai se, että pienessä tilassa suuri lauma tuijottaa takaisin. Vierekkäin "käsi kädessä" kun ollaan katseltu, niin itsetunto on riittänyt ja ollaan saatu onnistuneita tuijotushetkiä