Viime perjantaina lähdettiin hakemaan lampaita Pähkinäisistä pois. Mukana oli tällä kertaa Sanna, Mikko ja Hugo, Metsähallituksen miehet ja me. Koirista mukaan pääsivät Asta ja Miina. Entin jätin suosiolla kotiin, koska luvassa oli vähän villimpiä tapauksia, joten turhaa olisin Enttiä niillä kiusannut.

Pähkinäisen saaressa on lampailla käytössä 100 hehtaarin laidun. Siellä majaili 41 lammasta, joista noiden puolet oli näitä villimpiä. Löydettiin suurin osa lampaista aika helposti, mutta haastetta toi se, että kaikki eivät mahtuneet kerralla veneeseen. Niitä piti pitää rannassa sen aikaa, kun vene vei toiset pois ja tuli takaisin. Ekan ryhmän mentyä löydettiin sattumalta loput lampaat (tai niin luultiin) ja saatiin ne kaikki kasattua rantaan. Miina ja Asta toimivat melko tarkkaan puoliksi kuljetuksissa. Asta oli taas hyvin, hyvin näppärä. Täytyy olla ylpeä "saaritaidoista" ja siitä, että vuodessa on tullut malttia lisää hirmuisesti. Rannassa sitten ryhmittäydyttiin niin, että koirat jakaantuivat eri puolille ja ihmiset olivat siinä jossain välissä.

Laskutoimituksen jälkeen todettiin, että kaksi lammasta puuttui. Jippii, jokaisen unelmatilanne; hakea nyt kahta puolivilliä lammasta sadan hehtaarin alueelta. Rannassa olevat lampaat päätettiin kuitenkin laittaa veneeseen ja me jäätiin Samin kanssa vielä etsimään niitä kahta puuttuvaa. Toiset kävivät sillä välin hakemassa toisesta saaresta muutamia eläimiä pois.

Etsimisen jälkeen saatiin lampaista näköhavainto, mikä oli hyvä, koska tiedettiin, että ne olivat yhdessä ja hengissä. Eivät päästäneet paria sataa metriä lähemmäs ja lammas sitten muuten menee ihan järkyttävän lujaa metsässä. Sinne ne jäivät. Tarkoituksena on viedä sinne ilmeisesti muutama kesy lammas, jotta ne laumaantuisivat ja karkulaiset saataisiin tällä tavoin kiinni.

Sunnuntaina Entti ja Hopi pääsivät lohdutukseksi tokoilemaan, kun mentiin Anna-Maijan kanssa treenaamaan. Entti tuskin olisi paimennusta vaihtanut tokoon, mutta onneksi se ei tiennyt perjantain reissusta. Entti näki samalla puolisiskonsa, mutta eipä niissä juuri mitään samaa ollut. Soihtu nyt oli ainakin sata kertaa söpömpi kuin Entti

Tein molempien kanssa muutamia liikkeitä. Entin kanssa tosimielellä, Hopin kanssa sitten vain fiilistellen, mutta ihan kivastihan ne menivät. Hyvä vinkki tuli noutotreenin ja tuomiseen. Entti ei tätä ole tajunnut kotona harjoitellessa ollenkaan, mutta treenit jatkuu.

Tokoa pitäisi tehdä useammin, jotta jotain kehittymistäkin tapahtuisi.