Pääloma loppui, tässä välissä on pari viikkoa töitä ja ensi viikko taas lomaa. Mukavan rento lasku työputkeen. Kuumuus on verottanut treenaamista. Tokoiltu ollaan vähäsen, agilitya tehty vielä vähemmän. Loman alussa jäätiin tosiaan Rymättylään ja siellä oli niin otolliset olosuhteet, että tein Entille joka päivä jäljen. Hirmu kätevää, kun ihan mökin vieressä oli iso, juuri ajettu pelto, joten ei tarvinnut erikseen lähteä mihinkään.

Paimennettu ollaan ehkä eniten. Ollaan melkein viikoittain käyty harjoittelemassa Rymättylässä ja viikoittain Piikkiössä. Niiden lisäksi ollaan laskettu Raision lampaita ja siirretty Ruissalossa eläimiä. Nekin tosin voidaan laskea harjoituksiksi, koska lampaat ovat joka paikassa erilaisia, maasto vaihtelee, eläinten määrä vaihtelee ja joutuu tekemään erilaisia asioita.

Entti on mennyt harjoituksissa kivasti eteenpäin. Pääosin on rauhallinen ja kuuliainen, mutta näköjään siitäkin löytyy sellainen kyllä-mä-tän-ite-osaan-paremmin-vaihde.  Entti on melko vahva silmäkoira, joten se helposti uppoutuu sinne omaan "lammasmaailmaansa" ja tästä syystä tyyppiä täytyy laitumella pitää hyvin hereillä. Ajaa mielellään kohti, flänkkien kanssa saa vääntää paljon enemmän. Viime viikolla aloitettiin harjoittelemaan jakoja. Kovin, kovin vaikeaa, kun oli niin mahdotonta irrottaa silmiä lampaista. Se ja flänkit siis harjoituslistalla ensimmäisinä.

Astakin on ahkerasti harjoitellut paimennusta ja kehittynyt koko ajan. Välillä väläyttelee jo hienoja juttuja. Kunhan vaan muistaisi sen jarrun ja maltin, myös siellä kauempana, niin alkaisi olla aika kivalla mallilla.

Tuleva viikonloppu vietetään Somerolla PM-kisoja seuraten. Astan äiti Pimu ja Elisa valittiin Suomen joukkueeseen, joten peukut pystyssä jännitetään laitumen reunalla 

 Tässä muutama kuva vielä lomalta.

Ja lopuksi vielä Astan tyylinäyte veteen hyppäämisestä.