Kuluneen lomaviikon voisi sanoa menneen aika pitkälti lampaiden parissa. Tiistaita lukuunottamatta koirat ovat joka päivä päässeet harjoittelemaan.

Keskiviikkona piipahdettiin päivällä Piikkiössä ja harjoiteltiin samoja perusjuttuja kuin aina. Torstaina taisi olla sama juttu. Mietittiin juuri, että Entti on mennyt aikamoisen harppauksen muutamassa kuukaudessa eteenpäin, kun se aloitti varsinaisen harjoittelun vasta toukokuussa. Videoin harjoituksia ja jos vaan jaksan, niin laitan niitä tänne.

Perjantaina suunta kohti Rymättylää. Vietettiin samalla puolipentueiltaa, kun neljä pennuista oli siellä + Tiina ja Hutch. Entti harjoitteli lampailla suuntia ja vähän kuljetusta, mutta ei hakuja. Asta ei tuossa pienessä aitauksessa tehnyt mitään vaan meni Samin kanssa pellolle harjoittelemaan 50 pässikaritsan kanssa. Olivat ihan tosi jähmeitä ja Asta saikin tehdä töitä kunnolla ja puskea niitä eteenpäin. Oli sille aika vaikeaa ja välillä oli vähän kysymysmerkkinä, kun eivät liikkuneet.

Lauantaina menin päiväksi Katjan luokse kurssille, jossa raakavillasta tehtiin päivässä matto. Tällaiselle vähän kärsimättömälle luonteelle oikein sopiva, kun tulosta syntyi niin nopeasti. Kurssilla oli kaikenlaisia käsityöihmisiä mukana, joilla tietysti oli sitten omiakin lampaita. Halu omiin lampaisiin (kanoihin, kaneihin, kissoihin, ym.) vaan kasvaa ja kasvaa, mutta vielä joutuu odottamaan...Sillä välin voi vaikka käydä kaikenlaisilla kivoilla kursseilla Sami oli päivän aikana treenannut useampaan kertaan kaikki meidän koirat ja Sannan Elsan. Lisäksi Asta oli saanut tehdä töitäkin eli hakea karitsalaumoja laitumilta hakemaan vähän lisärehutäydennystä ja treenilampaat se kuljetti Elsan kanssa yhteistyöllä laitumelta toiselle. Tällaiselle omasta tilasta haaveilevalle citypaimentajalle on niin hienoa, että on mahdollisuus edes joskus päästä auttamaan ihan oikeissa töissä. Niissä näkee koiran kehityksen ja osaamisen ihan eri tavalla kuin siinä, jos kerran viikossa käy samoilla, muutamilla, totutetuilla lampailla vähän pyörimässä. Ja lisäksi kouluttaminenkin on mielekkäämpää, kun voi joskus olla oikeasti avuksi.

Tänään mentiin Ruissaloon vaihtamaan lampaita laitumelta toiselle ja siinä sivussa sitten pientä treeniä Entille, Astalle ja Hutchille. Entin kanssa ei mitään erityistä, samoja vanhoja juttuja vahvistettiin. Hakukaaria ei treenattu, koska pakoetäisyys on niin suuri eikä Entti osaa tehdä tarpeeksi laajoja kaaria. Asta oli ensimmäisellä kierroksella ihan loistava! Lähti vasemmalle vähän niukasti, mutta Samin uudesta vasen-käskystä otti 90 asteen kulman vasemmalle ja hienosti korjasi tilanteen. Maahan meni heti ensimmäisestä ja nosti lampaat kävellen. Ehkä se oli rauhallisempi, kun melkein koko viikon on päässyt paimentamaan. Seuraavilla toistoilla alkoikin sitten vähän tuttu hätäily nostaa päätään ja kulmatyöskentely on nyt aika vaikeaa. Ei millään meinaa kiertää aidan reunaa vaan yrittää työntää ja pitää lampaat kulmassa. Ehkä nämäkin voisi ottaa oikein kunnolla työn alle?

Ai niin, keskiviikkona käytiin agitreeneissä, torstaina aamulla vielä ihan omatoimisesti ja tokoiltu ollaan vähän joka päivä. Vaikka paimennus on ihan sikavaikeaa ja mulla menee Astan kanssa vääntämiseksi ja Entin kanssa olen välillä muuten vaan ihan pihalla, niin tuppaa nuo muut jutut väkisinkin jäämään vähemmälle. Paimennus vie vaan jotenkin mennessään.