Vähän saman toistoa nämä meidän lajitreenit, mutta aika ei oikein riitä muuhun. Jälkeä olisi kiva tehdä enemmän, mutta sitten tarvittaisiin vuorokauteen lisää tunteja. Agilityn harjoittelua tulee helpottamaan pihalle saatavat esteet, mutta toisaalta siinä tarvitaan eniten neuvoja.

Eilen aamulla mentiin Julian kanssa tokoilemaan. Mukana olivat sekä Hopi että Asta. Aloitin Hopin kanssa. Se oli vähän huolimaton muuten, mutta seuraaminen onnistui taas hienosti. Meillä on sittenkin vielä toivoa! Kotona tehtiin pari toistoa tunnaria ja ne menivät ihan nappiin!

Astan kanssa vähän ruutua, luoksetuloa, noutoa ja seuraamista. Ihan kivasti meni ja hyvällä tuulella. Välillä sitä huomaa miten epälooginen ja tyhmä treenatessa oikein on. Koira tekee juuri niin kuin on opetettu ja itse miettii, että miksei se tee oikein. Onneksi tästä sai kuulla palautteen heti, niin ei tarvitse sen enempää jäädä pohtimaan ja koirakin teki oikein. Kiitos taas seurasta Julia

Iltapäivällä suunnattiin Samin kanssa Ruissaloon. Vähän treenausta Astan kanssa ja sitten vaihdettiin lampaat laitumelta toiselle. Astalle pitäisi nyt toden teolla alkaa opettaa suuntia ja ollaan molemmat vähän kysymysmerkkinä opetustavan suhteen. Onhan Sami käskyjä jonkin aikaa sanonut, mutta lähinnä nyt pitäisi opettaa suunnat, kun Asta on tasapainopisteessä eli siitä siirtymiset. Helposti lähtee tulemaan kohti tai ei ainakaan flänkkää riittävästi. Tuota taitoa tarvittaisiin etenkin laidunkierroksilla laskentoja tehdessä.

Pari kertaa Asta sai hakea lampaat vasemman kautta ja se on niin makeen näköistä. Suht matalana, lampaita vilkuen, hyvällä flänkillä ja ei liian lujalla vauhdilla. Näyttää ihan oikealta paimenkoiralta