Eilen käytiin taas viikottaisella laidunkierroksella Raisiossa. Tehtiin työnjako niin, että me Hopin kanssa peesattiin ja Asta sai hoitaa varsinaiset haut. Olen päättänyt, että Hopin kanssa ei tehdä enää hakuja, koska se ei osaa tehdä niitä järkevällä vauhdilla eli yritetään säästää kroppaa ja jalkaa. Se saa siis vain kuljetella. Ensimmäisen laitumen eläimet oli nopeasti laskettu.

Sitten toiselle, jossa oikeasti saa laskea lampaita. Uuhia ja karitsoita on yhteensä 69. Sami ja Asta hakivat ne lähemmäksi ja me tultiin Hopin kanssa vastaan. Hetken pyörittelyn ja pieleen menneen laskemisen jälkeen päätettiin jakaa lauma. Menin itse keskelle ja pyysin Hopin tulemaan läpi. Jakamisen jälkeen saatiinkin lampaat laskettua ja kaikki 69 olivat koossa.

Aidan reunalle oli useampi ihminen jäänyt seuraamaan meitä. Onneksi kaikki suhtautuivat positiivisesti ja lähinnä vain ihmettelivät miten koirat tottelevat niin hyvin eivätkä jahtaa lampaita Astan maltti kasvaa kerta kerralta ja se oli tuolla taas oikein hyvä. Tosi hienosti se on kuulolla ja tulee helposti pois, vaikka mieli tekisi jatkaa. Lisäksi oli aika hieno tunne tehdä kahden koiran kanssa töitä. Sormet ja varpaat ristissä toivon, että Hopi pysyy kunnossa.

Tuolta laitumelta siirryttiin seuraavalle, jossa sitten olikin vähän haasteellisempaa. 60 lammasta olivat jakaantuneet kahdeksi porukaksi. Me otettiin Hopin kanssa helpommalta näyttävät, jotka sitä sitten olivatkin. Sain ne nopeasti laskettua ja Hopi vähän kuljetettua. Silläkin on malttia tullut iän myötä ja nyt se jopa käveli hitaasti suoraan lauman takana. Samilla ja Astalla olikin sitten toisaalla haasteellisemmat olosuhteet ja lampaat. Välillä vettä oli yli polviin ja lampaat liikkuvaisempia. Koska kumpikaan ei antanut periksi, niin lampaat tuli loppujen lopuksi laskettua. Astakin selviytyi urakasta, vaikka ei mikään helppo juttu ollutkaan. Viimeisellä laitumella päästiin helpolla, kun lampaat olivat kaikki aidan vieressä, joten laskettiin ne suoraan siitä.