Eilen tokoiltiin, jälleen kerran, Puolarmaarissa Hannan kanssa. Vieressä oli pari australianpaimenkoiraa, joten häiriötä sopivasti, muttei liikaa. Asta teki käskytettynä seuraamista ja liikkeestä maahanmenon. Seuraaminen näytti kaiketi ihan ok:lta. Joo, puskee ja painaa, mutta ihan sama. Teen nyt kompromisseja ja tyydyn siihen, että en osaa opettaa koiraa seuraamaan muuten kuin painamalla   Liikkeestä maahanmeno ok, vaikka hidastin käskyä antaessa varmuudeksi.

Ilman käskytystä noutoa metallilla ja puulla. Lisäksi luoksetuloa, liikkeestä seisomista, pysäytyksiä puun kierroilla (nämä supernopeita!), ruutua ja merkkiä. Merkki pitää taas jättää kokonaan pois, koska sekottaa ruudun siihen. Tämä päätös piti kaiketi joskus aikaisemmin jo pitää, mutta merkki on Astan mielestä niin hauska ja se osaa mennä juuri oikeaan paikkaan, niin sitä on kiva harjoitella.

Häiriöt eivät haitanneet treenivaiheessa ollenkaan. Ei vilkaisuakaan toisiin koiriin päin, vaikka ne välillä haukkuivatkin. Kun laitoin Astan puuhun kiinni huilimaan, se aloitti pöhähtelyn. Pari haukahdusta siihen tyyliin, että tänne ei kannata tulla. Muillakin kerroilla se on huomannut häiriöt remmissä tai p.makuussa ollessa, mutta ei liikkeitä tehdessä. No, sata tällaista onnistunutta toistoa, niin jos sitten olisi tarpeeksi varmuutta. P.makuun tein tahallani häiriökoiriin päin, mutta puhuin Astalle lähes koko sen ajan. Se meni ihan hyvin. Lopuksi vielä p.makuu Jängän vieressä niin, että Hanna jossain vaiheessa kutsui Jängän pois. Astalla ei karvakaan värähtänyt. Selvästi tiesi, että tää on tää juttu. Siinähän yritätte jotain häiriötä kehitellä Ihan onnistuneet treenit taas kaiken kaikkiaan