Eilinen päivä vietettiin Tammisaaressa Annikan luona Pimun ja Brien pentujen paimennuspäivän merkeissä. Säätiedotukset eivät kovin hyvä ilmaa lupailleet, mutta loppujen lopuksi saatiin niskaamme vain yksi isompi kuuro ja sekin ihan lopussa. Päivä meni mukavasti hyvässä seurassa hyvän ruoan merkeissä. Paikalla olivat kaikki kolme Pimun pentua ja Brien pennuista Helenan Bet,  Sannan Elsa ja tietysti Annikan oma Jill. Sopivan kokoinen porukka.

Paimennuskierroksia tuli kolme. Laumassa oli sekaisin uuhia ja karitsoita ehkä 20-30 välillä? Sami kirjoittaa varmaan taas tarkemmat selvitykset ja tulleet neuvot, mutta katsomosta katsottuna oikein mukavan näköistä. Heti ensimmäisellä kierroksella Asta oli hyvinkin järkevän oloinen. Mietittiin, että vaikuttiko aamulla tehty pyörälenkki siihen, että ei kaahaillut juuri ollenkaan. Ehkä otetaan se taktiikaksi Toisen kierroksen menivät myös niillä samoilla lampailla.

Kolmannen kierroksen ajaksi siirryttiin toiselle laitumelle, jossa oli myös uuhia ja karitsoita noin 40. Pikku-Asta meni sielläkin nätisti. Jotain pientä se saattoi aina välillä tehdä, mutta niitä ei laskettu mitenkään erityisesti, koska se ei kuitenkaan sikaillut, räjäytellyt laumaa tms. Välillä oli vähän vaikeaa nähdä kaikkea, kun lauma oli niin iso ja Astaa ei sieltä takaa nähnyt.

Hassua, että vaikka itse istuukin vain katsomossa, niin paimennus alkaa viedä enemmän ja enemmän voittoa muista lajeista. Siinä on vaan sitä jotakin. Ehkä mun rooli tulevaisuudessa onkin enemmän ketyillä

Kiitos vielä kaikille mukavasta päivästä ja erityisesti Annikalle, Elisalle ja Martinalle päivän järjestämisestä!