Viikonloppu meni Somerolla paimennuskisoissa töitä tehden. Jos olisin ollut fiksu, olisin ottanut maanantain vapaaksi. Ihan hiukan vaan väsytti sunnuntai-iltana. Kisoissa olivat mukana myös Astan veli Noa ja emä Pimu. Molemmat menivät niin hienosti Viikonlopun aikana tuli myös huomattua, että eipä ne saavutetut pisteet aina kerro kaikkea. Lampaat, melko useinkin, päättivät lähteä litomaan varikolle ja muutama tosi hieno tahtojen taistelu tuli nähtyä, jossa koira pitkän vääntämisen jälkeen sai kun saikin lampaat käännettyä takaisin. Joo, nehän ei olleet enää linjalla eivätkä menneet porteista, joten pisteitä ei kertynyt. Tuollainen omatoiminen lampaiden kanssa toimiminen, ilman ohjaajan käskyapuja on mun mielestä kuitenkin sellaista mitä pitäisi arvostaa. Tuollakin lampaiden kääntäminen takaisin ei ollut mikään helppo juttu, jos ne olivat päättäneet lähteä.

Asta opiskeli viikonlopun ajan laitumen reunalla teoriaa. Ensi viikonloppuna se pääseekin sitten kurssin merkeissä tositoimiin.

Sami ei ehtinyt juurikaan kuvailla, mutta tässä muutama kuva kolmosluokassa olleista Salomosta ja Torista.

 

Eilen jatkettiin tokoiluilla Puolarmaarissa Hannan ja Idan kanssa. En ollut ehtinyt tekemään mitään suunnitelmaa, joten treenikin oli sitten sen mukainen. Vähän sinnepäin. Paljon harjoiteltiin paikallaoloa ja pitkästä aikaa niin, että Asta oli kahden koiran, Luksin ja Vinhan, välissä. Lisäksi laitoin vielä erikseen p.makuuseen, kun Luksi ja Vinha tekivät omia juttuja lähellä. Meni hyvin.

Wubba tuli myös eilen vihdoin ostettua ja tietysti sitä piti testata. En tajua mikä siinä on se juttu, mutta toimii. Pohdin, että jos siirrän p.makuun palkkauksenkin lelulle tai wuballe, jotta saisin haistelua vähennettyä ja Astan olemaan enemmän tarkkaavaisempi mun suuntaan. Eilen näytti sekin toimivan.