Tänään aloitettiin kierrokset Raision ja Ruissalon laitumilla. Karoliina ja Maximus aloittivat uusina Raisiossa ja niinpä he tulivat tutustumiskäynnille meidän kanssa. Maximus meni kyllä tosi nätisti, joten siitä tulee oikein hyvä kesätyöntekijä   Kierrettiin neljä laidunta läpi. Muutamassa oli pelkkiä uuhia ja parissa uuhet pienten karitsojen kanssa. Asta ja Hopi pääsivät tekemään yhdellä laitumella yhteistyötä, kun kerättiin ja laskettiin iso lauma eläimiä. Asta oli niin hieno! Sillä on tullut vuoden aikana tällaisiin todellisiin töihin paljon malttia lisää ja se on hyvin hanskassa. Tuollainen "oikea työ" vaatii koiralta kärsivällisyyttä, kun laskennan ajan joutuu vain tuijottamaan ja vahtimaan, että pysyvät paikallaan. Asta-sähikäiselle hyvä testi, jonka se läpäisi hienosti. Hopilla oli vähän sellaista tokopaimennusta, mutta ihan kivasti sekin meni ja siihen voi luottaa, ettei tee mitään tyhmää.

Vaihdettiin Raisionlahden toiselle puolelle ja vähän märemmille laitumille. Karoliina paineli urheasti Maximuksen kanssa laskemaan kauempana olevat lampaat ja tuli takaisin polvia myöten veteen uponneena. Pikkukoirat olivat kyllä hirmu hienoja, voidaan olla ylpeitä niistä!

Me jatkettiin Raision jälkeen vielä Ruissaloon ja käytiin siellä tsekkaamassa laitumet. Hopi sai hakea lampaat tällä kertaa, kun ajateltiin, että Asta sai jo ihan riittävästi tehdä töitä Raisiossa. Ruissalossa ei siis treenattu vaan laskettiin, että porukat olivat koossa.

Kyllä tällaiset kesätyöt on vaan niin kivoja