Olisihan se ihan kiva kirjoittaa miten hyvin treenit aina menee ja muukin elämä koirien kanssa on pelkkää helpouttaa, mutta nyt tulee taas pohdintakirjoitusta. Meillä ei ehkä sellaista normipäivää nähdä. Toisaalta tykkään itsekin lukea blogeja, joissa joskus tulee vastaan myös ongelmia. Niistä on saanut itsellekin vinkkejä.

Ohjelmassa oli tänään siis rasittaa Hopia, jotta voin soittaa kuulumiset huomenna lääkärille. Se on jo tehnyt pieniä lenkkejä ja pyrähdellyt pihalla, mutta niiden jälkeen se ei välttämättä ennenkään ole ontunut eikä nytkään. Edelleen kyllä venyttelee liioitellusti. Päätin mennä Kupittaalle treenaamaan, jotta saan Hopia rasitetuksi ja Astalle häiriötä.

Jouduin jättämään auton kauemmaksi, mutta onneksi ei ollut kylmä, niin koirat tarkenivat odotella. Aloitin Hopin kanssa ja se  oli odotetusti lähdössä lentoon, joten tein alkuun ruutua, noutoa, ym. "leluliikkeitä" ja jätin seuraamisen loppupuolelle. Yllättävän hyvin pystyi olemaan hiljaa, muutama piippaus tuli.

Sitten Asta. Aloitettiin ruudulla ja jatkettiin aloluokan liikkeillä.  Viereen tuli pari koiraporukkaakin treenaamaan ja joukossa oli melko äänekkäitä koiria. Näistä Asta ei välittänyt mitään.

Vaihdoin Hopiin ja tehtiin seuraamista. Olin kääntänyt selän, kun Asta yhtäkkiä alkoi haukkumaan. Lumihangesta tarpoi nainen meitä kohti ja Asta meni puoli väliin vastaan reppua perässä raahaten ja haukkuen. Great. Laitoin Astan käskyn alle, huusin naiselle, että odottaa, niin tuon nameja. Astalle sanoin virittelysanoja ja tyyppi lähtee häntä heiluen naisen luo. Siinä se söi nakinpalaset ihan iloisena. Itsellä oli ajatukset Astassa ja nainen esittää nipun kysymyksiä siitä mitä teen, miksi teen, miten teen, miksi heittelen kapulaa, mikä laji tämä on ja mitä törppöjä tuolla on. Ihan kivaa joo, mutta oma keskittyminen oli muualla. Sitten se meni kumartumaan ja Asta alkoi samantien haukkumaan. Törkkäsin nakkeja sille kouran täyteen ja sanoin, että älä kumarru. Nousi ylös ja Asta sekunnissa taas oma iloinen itsensä. Hetken päästä nainen teki saman jutun uudestaan ja Asta myös. Taas jouduin sanomaan, että ihan oikeesti, josko et kumartelisi. Ja taas Asta oli normaalisti, kun nainen oli normaalisti. En oikeasti ymmärrä mitä Astan pään sisällä tapahtuu. Viime viikonloppuna se oli Rymättylässä lasten kanssa niin normaalisti kuin voi olla, samoin aikuisten. Mun on tosi vaikea ennakoida kaikkea tällaista, koska periaatteessa mun pitäisi silloin olettaa, että se tekee aina, kaikkialla ja kaikille niin. Ehkä pitäisi tehdä niin, mutta kun en muista. Jos oikeasti muistaisi olettaa, ei tällaisia pääsisi tapahtumaan ja Astalle saisi järjestettyä vain mukavia tapaamisia kontrolloidusti. Toisaalta, jos alan jokaisen kohdalla olettamaan, niin tiedän, että mun oma käytös muuttuu epäileväksi ja epävarmaksi ja se taas tunnetusi vaikuttaa myös Astaan.

Sitten Hopi. Se ei onnu, ainakaan nyt. Tätäkään en käsitä. Sillä on kolme vaihtoehtoa, joista jokainen tuntuu yhtä käsittämättömältä: 1. Nuljuluu olisi oikeasti ollut jotenkin vinksallaan ja kortisoni auttanut siihen. Mut miksi just vasen takajalka ja taas tammikuussa? 2. Sillä olisi ollut nenäpunkkeja, kurkunpää tästä syystä ärtynyt ja oireili taas niveloireina, johon antibiootti auttoi. Outoa on se, että yhdelläkään koirista ei ole ollut normaaleja ryystämisoireita, mut meillä ei taida kukaan oireilla mihinkään niin kuin kuuluisi. Niin, ja eläinlääkäri ei tätä teoriaa sulata, sen mielestä syy on nuljuluussa. 3. Tammikuu vaihtui helmikuuksi. Jos tästä eteenpäin pysyy ontumattomana, niin ensi vuonna Hopin kalenteria siirretään tammikuun yli suoraan helmikuulle.

Jos Hopilla on ollut nenäpunkkeja, niin se ei ole oikein voinut saada niitä keneltäkään ellei punkit hyppele metri tolkulla toisesta koirasta toiseen. Todennäköisin tuoja on Asta, kun se on leikkinyt monen koiran kanssa ja on voinut saada ne joltain ja taas tartuttaa ne eteenpäin. Sori kaverit. Meillä on siis kaikki koirat nyt lääkitty Strongholdin avulla.

On tosi epäuskoinen olo Hopin ontumisen osalta. Olisiko se voinut olla tässä? En edes uskalla kovin paljon hihkua, jos tuleekin takapakkia. Niin outoa sen koko ontuminen kyllä on, koska nyt oli jo kolmas kerta ja jos taas poistui eri syystä.