Eilen alkoivat tämän kevään osalta torstaiset hallitreenit. Otin Hopin myös mukaan vähän piristymään ja muita odotellessa humputeltiin hieman. Jalka ei oikein tykännyt tuosta pienestäkään tekemisestä.

Astan kanssa tehtiin seuraamista käskytyksellä, mutta kuitenkin niin, että en kuunnellut käskyjä. Ylimääräisiä silmäpareja tarvitaan, koska kun Asta ei paina, se on pienehkö enkä voi edes vilkuilla sitä, niin en tiedä yhtään onko hyvä vai ei. Itse haluaisin aavistuksen lisää voimakkuutta siihen, mutta Jaana ja Outi vakuuttivat, että ihan hyvältä näytti. Takapää aukeaa edelleen vähän ja palkkaustapaa mietittiin. Hallilla on helppoa seurauttaa seinän vieressä, jolloin Asta pysyy suorassa, joten otettiin sekin työn alle.

Sitten hyppy käskytyksellä, mutta vain pysähdykseen asti, josta palkka. Jaanan käsky-sanasta oli kuulemma hitusen nostanut takapuolta, mutta pysyi kuitenkin. Itse hyppy ja pysähdys tosi hyvät. Otettiin uusintana pelkkä alkukäskytys ja nyt pysyi paikoillaan.

Tauon jälkeen tein luoksetuloa, aavistuksen meni vinoon. Seuraavaksi kaukokäskyjä. Nyt ei taas muistanut ollenkaan mitä tarkoittaa istumasta seisomaan nouseminen. Apujen jälkeen ok.

Pään maahan laittamista harjoiteltiin erikseen. Näissä pitäisi nyt päästä eteenpäin, kun Asta ei osaa laittaa päätä maahan asti, jos seison vieressä. Jos seison edessä, menee ok.

Lopuksi tehtiin paikallaolot. Vieressä oli ryhmän "musta lammas" eli bokseri Tikru, joten tuli hyvää vaihtelua. Muut kun ovat bordercollieita. Aika nopeasti jätön jälkeen Asta sai matosta hajun ja kääntyi haistelemaan. Kävin korjaamassa ja loppu meni hyvin. Piti päänkin hyvin maassa. Huomaan, että mun on vaikea suhtautua, jos koira unohtaa mitä se on tekemässä eikä keskity. Toisaalta taas hyvä, että tuli tuollainen haistelu esille, jotta pääsin korjaamaan ja onnistuneeseen lopputulokseen. Ihan lopuksi vielä p.istuminen, joka meni hyvin. Asta istui tosi ryhdikkäästi.