Ollaan oltu tokotauolla viime torstaihin asti, koska olin töissä ja yli viikon poissa kotoa. Hopi ja Ninni lomailivat sillä välin "mummolassa" (kiitos vielä!), Asta oli Samin kanssa kotona. Vastassa olikin kokonaan karvansa pudottanut kalju koira, joten meillä on nyt lyhytkarvainen bc. Lisäksi se oli ilmeisesti päättänyt avustaa remontissa ja aloittanut purkamaan eteisen seinää. Myös useat matot taisivat sen mielestä olla vaihdon tarpeessa, koska niitäkin oli vähän muokattu uuden näköisiksi.

Torstaina suunnattiin hallille tokoilemaan. Ihan huippujuttu kunnon pakkasilla. Tehtiin seuraamista, liikkeestä seisomista, luoksetuloa, noutoa, ruutua, hyppyä, kaukokäskyjä ja p.oloa. Ruutu onnistui tosi hyvin ja lisähaasteena oli vielä Jaanan samaan suuntaan Cindille heittämä kapula, mutta Asta meni häiriöstä huolimatta ruutuun. Hyvähyvä. Seuraamisessa käytin alussa namia, sitten vaihdoin leluun. Alkoi taas aukeamaan, mutta taisin myös itse vähän katsoa Astaan. Kokeilin kotona peilin edessä lelulla ja oli ok. Ei taida vaan yhtään kestää sitä, että käännyn kohti, joten pitää muistaa olla vaan itse suorassa. Noudossa on nyt alkanut vähän himmaamaan eli jää vähän kauemmas eikä tuo kapulaa ihan lähelle. Tämä on ollut nyt tehotreenissä kotona. Kaukokäskyissä yritän saada maahanmenossa pään pysymään ylhäällä, koska jos laskee sen maahan, ei nouse sieltä enää istumaan. Tähän ja p.oloon on eri käskyt olemassa, mutta toisaalta pään maahanlaittaminen on ollut Astalle tosi helppo juttu eli näköjään ongelmaksi tulee se,  ettei se nosta päätä maasta. Kaiken kaikkiaan hyvät treenit!

Kotona ollaan harjoiteltu perjantaina ja eilen. Jotain uutta liikettä pitäisi muistaa harjoitella ja toisaalta taas vaikeuttaa tai edetä vanhoissa. Seuraamiseen pitäisi saada kestoa ja joissain liikkeissä vähentää apuja. Jotenkin vaan sitä jumittuu vanhoihin kaavoihin.

Hopi oli loppuviikolla vähän jäykkä ja köpötteli samalla tavalla kuin viime keväänä. Tuplasin magnesium-annoksen ja laitoin BOT-takin päälle. Näyttää taas paremmalta ja täytyy toivoa, että kotikonstit auttaa eikä taas alkaisi mitään mystistä ontumis-jäykkyys-kierrettä. Vaikeaa tietysti tietää mistä nyt johtuu, mutta esimerkiksi vapaana juokseminen on ihan päätöntä sinkoilua ja se on jo niin monta kertaa liukastunut, että helposti voi mennä jumiin, niksauttaa jotain tms. Astakin menee lenkeillä järkevämmin, mutta Hopi ei, se ei osaa muuta kuin juosta täysillä. Välillä tosi ärsyttävää, kun tietää, että jos juoksisi edes normaalisti, kroppa kestäisi ehkä vähän pidempään, mutta ei, täysillä vaan.