Siinä eilisen ja tämän päivän treenien teemat. .

Eilen siis käytiin Julian kanssa tokoilemassa. Odotellessa otin Astan kanssa p.makuuta pariin kertaan. Virittelysanasta lakoaa helposti itse maahan eli sen on sisäistänyt, mutta makkaran avulla mennään vielä, jotta saadaan sitä rauhallisuutta mukaan. Tehtiin myös pikaiset sivullasiirtymisharjoitukset. Yrittää hypätä asentoa vaihtaessa aika reilusti etenkin, jos otan pidemmän askeleen.

Hopin kanssa, yllätys yllätys, seuraamista. Liikkeellelähtiessä annoin namin ja ei alkanut edes vinkumaan!? Käveltiin hetki, palkkasin ja autoon. Hetken päästä toinen kierros. Sama juttu, oli hiljaa. Tein yhden pysäytyksen ja lähdin liikkeelle ilman namia. Vinkui sen jälkeen hetken aikaa. Liikkeellelähtö siis provosoi. Ihan hirveetä, kun olisin halunnut palkata Hopin leluilla ja kertoa miten taitava ja hieno se on, mutta sitten piti tehdä se hyvin hillitysti. Tylsää...

Pari kertaa tein p.istumisen ja takaisin tullessa Hopi alkoi pälyilemään sivulle ja oli rauhaton. Sain kuitenkin vahvistettua istumista ja palkattua, joten viimeisellä kerralla oli taas varmemman oloinen.

Julian tultua tein Astan kanssa ensin ruutua niin, että Julia vei Astan nähden lelun. Se oli ok. Sitten sitä seuraamista. Pulunsilmä-metodi, namit, lelut, aidan reunukset ja takapään käyttöharjoitukset käyttöön, niin ehkä se siitä. Lopuksi vielä ruutu niin, ettei Asta nähnyt lelun vientiä. Hienosti meni!

Välissä Onni ja sitten Hopi seuraamaan. Alku oli vähän huonoa, Hopi vilkuili muualle, mutta terästäytyi sitten. Luulen, että otti ruutumerkeistä ja Juliasta hieman kierroksia, koska aavistuksen inahteli. Hiljeni kuitenkin kohtuu nopeasti ja sain paljon hyviä pätkiä. Hyvä, hyvä.

Viimeisenä vielä Asta, joka teki ensin noudon läheltä ja toi eteen. Pitää vaan muistaa itse ottaa kapula rauhallisemmin. Sitten vauhtinoutoa, jossa ekalla kerralla otti päästä kiinni, en palkannut. Uusiksi ja meni hyvin.

Tänään mentiin sitten jäljestämään Julian kanssa. Olin vaihtanut autoa lennossa ja unohtanut treenitavarat toiseen autoon. Lisäksi olin unohtanut kotiin palkaksi suunnitellut ruoat ja hävittänyt naksuttimen. Eli unohdin käytännössä kaiken. Onneksi Julia sitten lainasi liinaa ja valjaita ja lahjoitti Onnilta jääneet kissanruoat. Kiitos vielä

Tehtiin kaikille jäljet pellolle. Hopille tein ensin. Matkaa en osaa arvioida yhtään, mutta kolme kulmaa ja kolme keppiä. Astalle suora jälki. Askelia noin 190, nameja välillä jokaisella, välillä tyhjiä välissä. Vanhentui noin tunnin.

Hopi ajoi ensin. Tein jonkinlaisen janan, joka oli pituudeltaan ehkä huimat kolme metriä. Jälki löytyi ja Hopi lähti ajamaan hyvin. Sillä on nyt mun mielestä tosi hyvä vauhti, ei liian luja, mutta ei liian hidaskaan. Ensimmäinen keppi löytyi hyvin. Kulma sen jälkeen meni pitkäksi, samoin seuraava kulma. Jäljelle löysi kuitenkin takaisin ja väleissä pysyi jäljen päällä tosi hyvin. Sitten tuli toinen keppi vastaan ja kolmannessa kulmassa pyöri taas. Viimeinen suora näytti tosi hyvältä. Hopi oli oikein varman oloinen ja jäljesti tarkasti. Lopussa se kuitenkin päättäväisesti siirtyi pari metriä sivuun ja haki kepin. Se ei sitten ollutkaan jäljen päällä. Keppimotivaatio sillä onneksi on hyvä, joten menihän se näinkin. Pellolla ei pahemmin tuullutkaan, joten mitälie jälkeä sitten ajoi.

Välissä Onni ja sitten Asta. Jäljesti lujempaa kuin ennen ja jarrutin jonkin verran. Söi kuitenkin ruoat kohtuullisen hyvin, vaikka joitain taisi jäädä välistä. Noin metri ennen keppiä näytti, että se sai hajun siitä, koska alkoi vetämään enemmän. Naksautin, kun keppi tuli nenän kohdalle ja siitä palkat. Hyvin meni!

Hirmuisen kylmä ja vähän vettäkin tuli alussa, mutta siitä huolimatta ihan tosi mukavaa taas käydä jäljestämässä! Huomenna suunnataan kohti Tammisaarta ja istutaan pellon reunalla koko viikonloppu seuraamassa paimennuksen SM-kisoja.