Maanantaina tokoiltiin Tiinan, Ruuvin, Ropun ja Hannan, Vinhan ja Jänkän kanssa. Hirmuisen kylmä, joten tehtiin nopeaan tahtiin vaihtoja eikä pahemmin juoruiltu väleissä. Jätettiin se sitten lenkille 

Astan kanssa aloitettiin sivullasiirtymisillä. Edelleen pomppii vaihdoissa, yritän puuttua. Sitten seuraamista imutustyyliin. Tai heiluttelin kättä yläpuolella ja katsoin miten kestää. Paikka oli hyvä ja Asta pysyi suorana. Jatketaan näin. Lopuksi lelu palkaksi. Sen jälkeen liikkeestä seisomista. Eka toisto ihan super, sen jälkeen alkoi ennakoimaan vähän ja pysähdykset eivät olleet enää niin napakoita.

Toisella kerralla aloitettiin noudoilla. Hanna tuli samaan aikaan kentälle ja Asta sai pienen hepulin ääntelevistä Vinhasta ja Jänkästä. Juoksin kauemmas lelun kanssa ja pienen pörhistelyn jälkeen unohti muut ja leikki taas hyvin. Astalle on vaikeinta, jos joku yksittäinen häiriö ilmestyy yhtäkkiä jostain, mutta menee kyllä nopeasti ohi. Niin, ne noudot. Tehtiin ensin pelkkä tuominen eteen, hyvä. Sitten vauhdilla. Pudotti taas vasta ihan lähellä, mutta väliäkö sillä, kun tuli täysillä loppuun asti. Sitten pari liikkeestä maahanmenoa. Hetkeen ei olla tehty, joten yllätyin oikein kunnolla, kun ne olivat niin hyviä. Asta putosi maahan samantien käskyn jälkeen. Hyvä Sitten pari luoksetuloa. Ensin eteen, hyvin ja sen jälkeen lelulle, hyvin. Sen jälkeen tehtiin vielä porukalla siksakkia eli kuljettiin koira kontaktissa toistemme ohi. Tässä ei mitään ongelmia.

Lopuksi p.olo Vinhan ja Ruuvin välissä. Nakki edelleen jalkojen välissä. Nyt alkaa sujua. Asta on rauhallisen oloinen. Treenien jälkeen pääsi vielä päästämään viimeisetkin höyryt ulos ja spurttailemaan Ruuvin kanssa. Sitten lenkille.

Illalla tehtiin sisällä vielä kapulan pitoa. Ei mitään ihmeellistä. Lisäksi aloitettiin opettelemaan pään maahan laittoa naksun kanssa. Yleistän nyt rodun piirteeksi, mutta jotenkin tuo bcn oppimisnopeus aina välillä hirvittää. Rapsutin lattiaa kerran, Asta kosketti sitä, naksautus ja palkka. Sen jälkeen toisto, mutta en antanut apuja vaan odottelin. Pari sekuntia ja Asta laittoi pään maahan. Tehtiin muutamia toistoja ja nyt se osaa sen

Eilen Asta kehitti itselleen vatsataudin ja ymmärrettävästi oli lisäksi väsynyt ja nuutunut. Oltiin sovittu Hannan ja Freyan kanssa treenit, mutta harmittavasti jouduttiin perumaan ne. Nyt näyttää kuitenkin paremmalta.