...ja koiralle,  tällä kertaa ei ohjaajalle. Tämä oli eilen päällimmäinen ajatus, kun tulin kehästä ulos. Lisäksi ajattelin, että tämä oli ensimmäinen ja viimeinen koe tauon jälkeen. Kilpailimme siis pitkän tauon jälkeen Varsinais-Suomen Piirimestaruuskokeessa. Yritin suunnitella kaiken huolellisesti niin, että Hopille tulisi mahdollisimman rento fiilis. Heräsin aikaisin aamulla, ajoin Haunisiin, käytiin kahdestaan kiertämässä allas ympäri ja annoin purkaa suurimpia intoja lelulla yksikseen. Siitä huolimatta, kun otin Hopin ulos autosta, se alkoi piippaamaan ja oli levoton.

Ensimmäisenä tehtiin paikallaolot. Jäi hyvin istumaan ja istui hyvin myös takaisin tullessa. Kun lähdettiin kehänauhan viereltä takaisin kohti koiria, meni maahan. Tämä oli sellainen "Täh-virhe". Ei ole koskaan mennyt tuossa vaiheessa maahan, mutta mielialasta johtuen oli varmaan epävarma. Lahjoitettiin suoraan 15 pistettä pois. Pisteitä siis 5. Sitten paikallamakuu. Muuten ihan ok, mutta nousi viereisen koiran sivukäskystä. Tästä 7,5. Tämän voi laittaa harjoituksen puutteeksi, kun ei olla porukassa pitkään aikaan tehty. Toisaalta olen tyytyväinen, ettei jumitellut alussa, vaan meni ekalla maahan.

Paikallolojen jälkeen jokainen teki yksitellen idarin. Piippasi pari ensimmäistä metriä, sitten lopetti. Teki kaikki asennot, mutta istumisessa oli levoton ja siirsi etutassuja. Tästä 8,5.

Sen jälkeen loput liikkeet järjestyksessä ja ruudusta poikki. Seuraaminen oli kamalaa. Piippasi koko ajan. En sanonut käskyjä ollenkaan, mutta ei auttanut. Kehän laidalla sanoivat, etteivät olleet kuulleet vinkumista, mutta en tiedä olivatko vain kohteliaita. Ihan kunnolla Hopi kuitenkin äänteli. Jos olisi ollut hiljaa, niin olisi voinut olla ihan ok. Ei painanut mitenkään älyttömän paljon. Tästä pisteitä säälittävät 6,5. Sen jälkeen luoksetulo. Pysäytykset hyviä ja jopa maahanmeno Hopiksi nopea. Ilmeisesti pienestä kosketuksesta sivulletullessa rokotti ja pisteitä 9,5. Sen jälkeen vielä ruutu, josta 10. Se oli kyllä ihan ansaittu.

Sitten tauko ja toisessa osiossa ensimmäisenä ohjattu. Tästä 10. Seuraavaksi hyppynouto. Ei mitään ihmeellistä, siitäkin 10. Sen jälkeen tunnari. Tässä ilmeni taas Hopin levoton mieli. Meni kapuloille, nosti väärää, otti oman suuhun, tarkasti muut, otti oman ja toi. Siitä 0. Viimeisenä kaukot. Ensimmäiseen nousuun tarvitsi toisen käskyn, sen jälkeen meni hyvin. Tuomarin mukaan pysyi ihan paikoillaan. Tästä 9. Lopputuloksena pisteitä 249. Tuomarina oli Saija Pollari. Omasta mielestäni oli tosi hyvä tuomari. Ei mikään superniuho, mutta ei toisaalta mikään joulupukkikaan.

En koskaan muista katsoa pisteitä kehässä, joten en tiennyt ollenkaan mitä saatiin. Suurimpana ajatuksena oli vain se, että seuraaminen oli hirveää ja Hopi viittä vaille räjähtämispisteessä. Kun katsoin tuloslappua, tuli sellainen olo, että ei hitsi, ei se mennytkään niin huonosti.

Hopi on nyt hetken tauolla ja mietin, että voinko mitenkään saada sen ylivireisyyttä ja levottomuutta pois ja päätä pysymään kasassa. Se tekee osan liikkeistä kuitenkin niin hyvin ja varmasti ja sen kanssa on kiva olla kehässä. Jotenkin jäi vain kaihertamaan se, että viimeinen tulos kilpailukirjassa olisi kakkonen. Katsotaan jos jotain tavoitteita vielä sittenkin laittaisi