... ja melko superit Hopi ja Ninni. Tänään oli kyllä hyvä päivä ja kaikki treenit menivät niin nappiin kuin vaan voi mennä.

Aamulla tein lenkin yhteydessä Hopille ja Astalle jäljet sekä kaikille esineruudut. Ruutu oli noin 30 m syvä ja 20 m leveä. Hopille kaksi esinettä. Ensimmäinen nousi suoralla hyvällä pistolla, toista joutui hetken etsimään. Ninni sai hakea myös kaksi ja samoin ensimmäinen hyvin, toisen kohdalla hakemista pidempään.

Astalle vein sinne 30 metriin esineen niin, että se näki viennin, mutta ei ollut mukana. Hienosti irtosi sinne, haki hetken eli oikeasti löysi haistelemalla. Palautus nopea ja pari metriä ennen vaihdoin lelupalkkaan. Paikan vaihto, toinen esine, mutta muuten meni samalla tavalla kuin ensimmäinen kerta. Ihan hurjan hyvä!

Sen jälkeen tehtiin pieni lenkki ja palasin ajamaan Astan jäljen. Askelia noin 150, nameja välillä joka askeleella, välillä tyhjiä välissä. Laitoin kuivamuonaa, kun ajattelin, etteivät muurahaiset kiinnostu, mutta siinä olin väärässä. Onneksi oli ihan puhtaitakin paikkoja. Asta jäljesti maltilla, rauhallisesti, söi puhtaat ruoat ja lopussa törmäsi keppiin. Siitä palkaksi kissanruokaa. Meni tosi hienosti tämäkin.

Sitten Hopin jäljelle. Sillä ei ollut pituutta kuin pari sataa metriä ja kaksi keppiä. Hiukan haasteetta toi se, että olin unohtanut liinan autoon ja remmejä oli vain yksi mukana. Astaa en viitsinyt jättää odottamaan ilman sitä, joten Hopi sai jäljestää irti. Jana meni hyvin, Hopi bongasi jäljen ja lähti hyvin vasemmalle. Onneksi sillä on vauhti tippunut sen verran, että pysyin kohtuullisen matkan päässä siitä. Ensimmäinen keppi löytyi hienosti. Sen jälkeen se mun mielestä aavistuksen kiemurteli ja jäin vähän enemmän jälkeen, mutta sitten loppupäässä tuli vastaan keppi suussa. Mietti varmaan, että mitä oikein hidastelen. Taitava, taitava Hymy

Illalla mentiin taas paimentamaan. Solveig tuli myös ja treenattiin vuorotellen. Lisäksi pohdittiin hävinneen lampaan mysteeriä, mutta vielä ei saatu sitä selvitettyä. Hopin kanssa tein ihan vähän. Otin apuvälineeksi tavallisen kepin ja paineen avulla sain menemään _hitaasti_. Etäisyys myös kasvoi, joten meni oikein hyvin ja rauhallisesti.

Astalla oli myös hyvä päivä. Kolme toistoa, joista kaksi ihan superkertaa ja yksi hyvä. Meni niin nätisti maltilla, kuunteli ja kuljetti monta pätkää hyvin.