Oltiin vaihteeksi paimentamassa, kun viime ajat ovat olleet niin tokopainotteisia. Mentiin Samin kanssa Piikkiöön. Menin Hopin kanssa, mutta jotenkaan en saanut hyvää fiilistä sen kanssa. Sami meni sen kanssa paljon paremmin. Odottelen siis, että Sami saa koulutettua Astan ja voin sitten vaan vihellellä pilliin Silmänisku

Astan kanssa Sami teki jälleen Lotan neuvojen mukaan. Erityiseksi teemaksi nousi yleinen hallinta ja kuunteleminen. Asta sai myös laitumen ulkopuolella olla irti ja harjoiteltiin sitä, että se ei ryntää sinne aidan reunalle notkumaan. Hyvin meni, se oli oikein nätisti. Tosin Hopin paimennusvuoro oli vielä liikaa, kun oltiin molemmat Samin kanssa laitumella eli silloin ei pystynyt olemaan maltillisesti.

Varsinaiset harjoitukset menivät ihan hyvin. Vauhtia yleisesti joo on, mutta toisaalta mihinkäs se sieltä yhtäkkiä häviäisi. Sami teki paljon suoraan lähestymisiä, joissa muutaman kerran Asta yritti lähteä vasemmalle liukumaan. Tämä oli uusi juttu. Lähestyessä Asta saatiin menemään kävellen, hyvä! Kuljetuksissa Asta meni välillä melko rauhallisesti, useammin lujaa ja pienet flänkit olivat ok. Aidan reunoista se hakee tosi kivasti lampaat eli pystyy tunkemaan itsensä reippaasti sinne väliin.

Keskiviikkona lähdin Outin mukaan ulkoiluttamaan Supon pentuja Carolan luokse. Olivat ne ihania, kun pomppivat korkeassa heinikossa, tutustuivat mereen ja roikkuivat lahkeessa. Automatkallakaan ei tarvittu korvatulppia, vaikka Outi kovin varoitteli etukäteen Hymy

Hopin kanssa ollaan päivittäin tehty jotain pieniä tokojuttuja, tunnari erityisesti listalla. Välillä menee hyvin, välillä voisi mennä paremminkin.