Tänään suunnattiin jälkimetsään Julian kanssa. Sopivasti vieressä oleva pelto oli korjattu, joten Astan jäljen tein siihen. Ensin käytiin tekemässä Hopille ja Onnille jäljet. Hopille laitoin kuusi keppiä, jäljen pituudesta ei mitään hajua, mutta 10 minuuttia talloin.

Astalle jälki tosiaan pellolle ja sain käveltyä vajaa 70 askelta, kun namit loppui. Piti ottaa autosta enemmän, mutta en jotenkaan tajunnut, että niitä menee niin paljon. Vanhentui vajaa puoli tuntia ja sitten käytiin ajamassa. Asta oli tosi taitava, jäljesti maltilla ja söi melkein jokaisen namin. Lopussa leikittiin hetki kepin kanssa. Ensi kerralla vaan lisää nameja mukaan, niin saa pidennettyä matkaa.

Sitten tehtiin esineruutu. Tallottiin muistaakseni noin 15m x 30m kaistale. Heidi ja Ada liittyivät seuraan ja tekivät esineet ensimmäisenä. Sitten oli Hopin vuoro. Yksi esine, vasemmassa takareunassa. Ensimmäinen pisto oli huono. Lähetin vasemmalta, sinkosi heti oikealle ja pyöri siellä. Lähetin uudestaan, nyt meni hyvin suoraan, esine löytyi ja palautus ok.

Sitten oli vissiin Onni ja lopuksi Asta ja Ninni. Astalle Julia kävi näyttämässä lapasta ja pudotti varpujen sekaan. Matka oli ihan lyhyt. Asta meni vauhdilla, yritti ensin katseella löytää, mutta nopeasti alkoi haistelemaan. Löytyi ja palkka vauhdista. Tehtiin vielä toinen toisto vähän matkan päähän. Sama juttu, hyvin meni. Lopuksi vielä Ninni sai etsiä yhden esineen.

Sitten jäljelle. Mentiin Julian kanssa molemmat yhtä aikaa, kun aika uhkasi loppua kesken. Hopi meni janalta aavistuksen yli, mutta palasi takaisin. Ensimmäinen ja kolmas keppi jäivät matkalle. Hopi oli jotenkin outo. Se tarkisteli koko matkan ajan sivuja, kävi aina pyörähtämässä ja palasi takaisin. Jäljesti periaatteessa hyvin, mutta jotenkin oli levottoman oloinen.