...ja meidän kohdalla se tarkoitti taas avustamista lampaiden siirrossa rauhallisemmille laitumille. Eilen mentiin illalla auttamaan Sannaa ja Mikkoa Ruissaloon. Ensimmäiseksi siirrettiin kävelytien vieressä olevalta pitkältä laitumelta 24 lammasta pidemmälle Ruissaloon, Kuuvaan. Lampaiden seurana oli taas hanhia, reilusti yli sata, ja ehkä jossain syrjemmällä vähän puhtaampaa ruohoa. Saavat aika hyvin liattua rannat.

Lampaat olivat asettuneet juuri sopivasti ja ei tarvinnut ottaa edes koiraa avuksi, kun menivät kokooma-aitaukseen ja siitä itse autoon. Ajoimme Samin kanssa edeltä Kuuvaan, kun siellä olevat kaksi laumaa piti yhdistää ennen uuden tuloa. Hopin kanssa haettiin valkoinen lauma, laitettiin kokooma-aitaukseen ja siitä tien yli mustien kanssa samalle puolelle. Hopi oli oikein näppärä apu, mutta ei taas kauheasti kuunnellut mitä sanoin ja maahan ei tainnut mennä kertaakaan kunnolla. Argh! No, tuossa ei ollut aikaa hioa. Saatiin lampaat sopivasti siirrettyä juuri, kun Mikko ja Sanna toivat tyhjälle laitumelle siirrettävän porukan. Avattiin takaovi, mutta yksikään ei uskaltanut tulla ulos. Mikko siinä vähän yritti ohimennen tuuppia ulos, mutta ei liikettäkään. Sanna kävi samalla päästämässä Miinan, joka tunki auton taakse, pari sekuntia ja lauma oli pihalla. On se koiran kanssa helppoa.

Kuuvasta ajettiin vielä takaisin Tammenterhon kohdalla olevalle laitumelle ja sieltä haettiin 12 lampaan lauma. Ne juoksivat melkein itse autoon, mutta Hopi sai vähän avustaa. Asta ja Ninni toimivat katsojina. Asta oli jopa ihan hiljaa ja seurasi vain tarkkaavaisena.

Kotiin tullessa pysähdyttiin Prismaan ja jäin koirien kanssa autoon odottamaan. Otin P-paikalla pikaisesti tokoa. Astan kanssa, yllätys yllätys, seuraamista ja niitä liikkeelle lähtöjä. Mikälie ajatuskatkos edellisellä kerralla oli, mutta nyt lähti jokaisella kerralla hyvin mukaan. Muutenkin seuraaminen oli oikein kivan oloista! Täyskäännös oikealle voisi olla tiivimpi ja mietinkin, että pitäisikö tehdä se vasemman kautta, kun Asta heittää itsensä aika pienessä tilassa ympäri, joten siitä voisi tulla ihan ok näköinen.

Kerran luoksetuloa suoraan eteen. Hyppäsi vasten, ups. Hopin kanssa seuraamista. Paimennus ei sitten ollut vaikuttanut ilmeisesti mitenkään, koska kiehui ja piippasi. Voi ärsytys! Hiljeni kyllä, mutta eipä se paljon lohduta. Tein välissä kaukoja ja uudestaan seuraamista, parempi. Täytyy miettiä toimintasuunnitelma kisoja ajatellen, kun siellä seuraaminen on melkein aina se ensimmäinen liike.