Eilen oli paimennustreenit Piikkiössä. Vettä tuli kaatamalla, joten päätin jättää Hopin osalta väliin. Viime vuoden heinäkuussahan se liukastui tuolla sateisella ilmalla, olkanivel tulehtui ja siitä alkoi se pitkä ontumiskierre.

Astan ensimmäinen kierros meni kaasu pohjassa. Maahanmennessä pysähtyi ja pari ihan minimaalista tasapaino-kuljetus-pätkää, mutta muuten juoksi vain vasemmalta ohi. Näköjään heti, kun on tilaa, niin se vaan juoksee ja noiden lampaiden kanssa on helppo juosta, kun ei varsinaisesti tarvitse tehdä töitä ollenkaan. Voi plaah.

Toisella kierroksella mentiin laitumella olevaan pyöröhäkin tapaiseen häkkiin. Oli varmaan pari kertaa normaalin häkin kokoinen eli mahtui liikkumaan ihan hyvin. Kiersin ensin niin, että Astan vasen kylki oli häkin laitaa vasten. Pelitti paremmin. Pysyi tasapainossa, meni maahan, jne. Vaihdettiin suuntaa, oikea kylki laitaa vasten ja heti yritti vasemmalta kiertää eteen. Marika tuli keskelle avuksi ja yhdessä saatiin pidettyä takana. Tasapainoon oli tosi vaikeaa saada, Asta kulki mielellään jossain klo 1-2 kohdilla. Hyvä harjoitus, kun saatiin malttia mukaan, mutta...

Olen (ollaan)  tosi paljon miettinyt, että mitä pitäisi tehdä, taas. Eilen tuli aika vaihtelevia kommentteja ja vinkkejä ja sen päälle ne omat pohdinnat. Tuolla häkillä saa harjoiteltua malttia ja takana olemista tosi hyvin, mutta onhan se huomattavasti painostavampaa kuin laitumella kulkeminen. Paljonko Astaa voi siis painostaa? Se on kuitenkin ihan kakara vielä eli ei oikeastaan ollenkaan? Toisaalta noilla lampailla pelkkä juokseminen on ihan yhtä tyhjän kanssa eli ei siinäkään ole mun mielestä järkeä. Ja toisaalta Asta ei ole sieltä herkimmästä päästä, joten kai sille jotain sääntöjä voi jossain vaiheessa kertoa? Rymättylässä meni sisällä hyvin, osittain siksi, että ei ollut tilaa juosta, mutta osittain myös siksi, että joutui miettimään oikeesti.

Katsotaan, jos ensi viikolla pääsisi Rymättylään kulkemaan yhtä pitkää peltoa edestakaisin ja antaisi Astan vaan juosta. Kyllähän se Somerollakin rauhoittui lopulta ja alkoi mennä ihan nätisti. Uskon edelleen, että se voisi olla se juttu, jolla tajuaisi, mutta pitääkö tehdä vain yhdellä tapaa vai voiko näitä turvallisesti sekoitella? Siis, juoksemista ja häkissä olemista...? Vai pitäisikö jättää asiat hautumaan ja katsoa joskus myöhemmin uudestaan?

Tokotreenit sujuvat hyvin, onneksi Hymy Ollaan tehty perusjuttuja, vähän jopa viilausta ja olen tosi tyytyväinen.