Eilinen ja tämä päivä meni jälleen Rymättylässä. Eilen olin ensin Samin seurana rakentamassa aitaa ja sitten ajettiin Sannan ja Mikon luokse. Astalle ajateltiin tehdä taas samanlainen harjoitus isolla porukalla isolla pellolla.

Hopi sai mennä hakemaan lampaat laitumelta, mutta ei siitä loppujen lopuksi tullut yhtään mitään. Yritti kyllä, mutta kun tuli tietynlaista painetta ja lampaat oli pakko saada metsästä, se alkoi tekemään jotain ihan omituisia asioita. Lähti esimerkiksi viemään lampaita jonnekin ihan muualle, välillä juoksi yksinään pitkin metsiä ja sitten joutui huutelemaan, että voisiko joskus tulla takaisinkin. Vaikea kirjoittaa selkeästi, mutta tietynlainen paineenkesto intensiivisyyden kanssa puuttuu. Saarireissuilla lampaita hakiessa Hopi on väläyttänyt hirmu hienoja hakuja, mutta jotenkaan siihen ei voi 100 %:sti luottaa, koska jos sille iskeekin joku hetkellinen oikosulku, niin se on sitten siinä. Ja kaikki tuo em. tulee ilmi ns. oikeissa töissä. Kyllähän se treeneissä, aidatulla alueella, pienellä pellolla on ihan eri asia...

No, joka tapauksessa lampaat saatiin koiraa vaihtamalla pellolle ja Sami ja Asta pääsivät taas tositoimiin. Vauhtia oli taas alussa melkoisesti, mutta tasaantui nopeasti. Kertaakaan ei kiertänyt kokonaan ohi vaan tasapainoili toisella puolella. Sanna sitten totesi, että Sami voisi kokeilla jotain uutta ja yllättävää ja niinpä he hyppäsivät pellolta hetkeksi metsään. Asta meni siellä luonnollisesti rauhallisemmin, samoin kuin lampaat. Suuntakäskyjä Sami on nyt vähän koettanut sanoa samalla, kun Asta on jo mennyt tiettyyn suuntaan. Etäisyyttä Asta ei pidä kovinkaan paljon kuljetettaessa, joten luonnollisesti lampaat puskevat helposti ohi. Lauman ollessa paikoillaan ja Astan kiertäessä sitä etäisyys kasvaa eli silloin on parempi. Välillä käy edelleen napsaimessa, mutta ollaan laitettu se innokkuuden, nuoruuden ja kokemattomuuden piikkiin.

Tänään aamulla sama juttu. Tosin harjoitus oli aika lyhyt, kun alkoi olla melkoisen lämmin. Parasta molempien päivien harjoituksissa oli se, että Asta ei juokse ison lauman kanssa ympäri vaan työskentely näyttää siltä miltä sen pitääkin.

Kotimatkan varrella pysähdyttiin vielä rakentamaan aitaa ja uitin koirat samalla. Asta on hurahtanut uimiseen ihan kokonaan. Sille ei tarvitse heittää mitään vaan se vaan ui yksikseen kauempana Hymy  Ranta oli kiva myös Ninnille ja se haki keppiä monta kertaa. Mummeli on hieman vaativainen olosuhteiden osalta ja tarvitsee matalahkon rannan, mielellään suht tyynen veden, sopivalle etäisyydelle heitetyn kepin eikä häiriötekijöitä saa olla lähellä, koska kepin hakeminen vaatii vakavaa keskittymistä Silmänisku