Loma alkoi Nauru, tuli kyllä niiiin tarpeeseen. Paljon pitäisi ehtiä kaikkea tekemään niin koirajuttuja kuin ihan muutakin. Useita treenejä suunnitelmissa ja Astalle vielä loppukuussa tiedossa parin päivän kurssi.

Ahkera treenaaminen aloitettiin aamulenkin yhteydessä. Menin läheiselle isolle P-paikalle. Ninni pääsi ensin tekemään jotain pieniä juttuja. Se on aina yhtä tohkeissaan.

Seuraavaksi Hopi, jonka kanssa aloitettiin ohjatulla. Haki vasemman eikä tuossa ollut oikein mitään ihmeellistä, oli hyvä. Sitten seuraamista, jossa oli ihan hipihiljaa. Hienoa! Lopuksi merkille meno, ok.

Sitten Asta. Päätin, että tehdään vähän jotain muuta kuin yleensä. Aloitettiin sivullesiirtymisillä kiertämällä vastapäivään ympyrää. Palkkailin nameilla. Näitä olen tehnyt ihan luvattoman vähän ja Astalle pitäisi ehdottomasti saada parempi takapään käyttö kuin Hopille. Muutaman siirtymisen jälkeen Asta hoksasi jutun ja alkoi heittää kivasti takapuoltaan.

Seuraavaksi kerran vauhtinoutoa. Annoin tuoda puoleen väliin asti, kun testailin, että pudottaako vasta vihjesanan saatuaan vai automaattisesti. Irroitti vasta sanan kuultuaan. Hyvä.

Viimeisenä aloitettiin opettelemaan ohjattua Jessican kurssilta saadun vinkin mukaan. Vein lelun oikealle suoraan linjaan merkin kanssa 15 askeleen päähän. Sen jälkeen vein Astan merkille, peruutin takaisin lähtöpaikalle ja lähetin. Tehtiin kolme kertaa ja jokaisella kerralla lähti hienosti. Näitä nyt sitten vaan lisää.

Seuraavalla kierroksella Ninnin kanssa taas jotain puuhastelua ja Hopin kanssa hiottiin sivulle tuloja. Otettiin niitä luoksetulon loppuosasta eteenpäin. Sen jälkeen sama kapulan kanssa. Jää vähän vinoon, mutta harjoitellaan. Sitten seuraamista ja ainoastaan liikkeellelähtöjä. Oli vieläkin hiljaa ja meni muutenkin hyvin. Lopuksi ohjattu ja kapulan haku oikealta. Sekin hyvin.

Astan kanssa toisella kierroksella kerran vauhtinoutoa ja pelkän merkin opettelua. Muuta ei otettu.