Meillä aiheet vaan toistavat itseään, paimennusta ja tokoa.

Eiliset paimennustreenit olivat Piikkiön sijasta vaihteeksi Carolan luona Kirjalassa. Laidun oli aika haastava, koska ruoho oli niin pitkää ja lampailla oli kova veto aukealta alueelta metsään ja kallioille. Todettiin sitten, että me jätetään tällä kertaa Astan kanssa harjoitukset väliin. Hopinkaan kanssa en jaksanut mennä kokeilemaan. Käytiin kuitenkin porukalla uittamassa koiria. Yhdeksän bordercollieta kerralla Hymy

Tänään käytiin treenaamassa Evan kanssa. Asta aloitti seuraamisella. Evan mielestä oli kivan näköistä, kulki suorassa ja oli innokas. Tämä oli mukava kuulla! Sitten pari kertaa vauhtinoutoja, ok. Lopuksi yksi luoksetulo, Evan pitäessä kiinni. Meni hyvin. Tämän enempää ei tehty, taisin itse hyytyä kuumuuteen.

Valle ja Hopi tekivät p.istumisen yhdessä. Molemmat istuivat kuin patsaat, joten ei huomauttamista. Hopi teki omalla vuorollaan ensin ruutua. Ruutuun mennessä vähän hidasti vauhtia, kun ympärillä oli nauhat. Toisella toistolla ennakoi merkillä pysähdystä oikein kunnolla. Meni lopulta oikeaan kohtaan, mutta otettiin uusiksi. Tämän jälkeen merkki ja ruutu ok.

Sitten ohjattua kerran, jossa haki vasemman. Tosi hyvä! Palautusvauhti voisi olla aavistuksen nopeampi, mutta se on sitten sitä hienosäätöä. Lopuksi Evan käskyttäessä seuraamista. Oli hiljaa, mutta painoi.

Lopuksi porukalla pienelle lenkille lähimetsään.