Paimennuksessa siis kulkee ja lujaa kulkee edelleen, mutta nyt myös tokossa  Cool 

Alkuviikko oltiin Ninnin kanssa kahdestaan Espoossa. Sen kanssa on kuin ei olisi koiraa ollenkaan ja siksi se nyt mukana olikin. Tänään mentiin jälleen torstaitreeneihin Piikkiöön. Samilla oli viime perjantain ohjeistuksen mukainen ajatus päässä eli kuljetaan kohti jotain tiettyä kiintopistettä ja Asta saa tuoda lampaat miten tuo. Taas oli vauhtia ja vasemmalta kiertäminen houkutteli. Joitakin kertoja Sami sai käännytettyä Astan takaisin ja lopussa muutaman metrin ihan jopa ok kuljetusta. Metristä se lähtee Hymy Toisella kierroksella muistaakseni sikaili tai juoksi kaikista eniten, mutta Sami piti suunnitelmasta kiinni ja vaan käveli. Jossain vaiheessa kokeili kääntyä kulkemaan oikein päin eli selin Astaan, koska lampaat tunkevat niin lähelle, että siinä helposti kävellään samoissa saappaissa. Asta taisi huomata tilaisuuden tulleen ja yritti vauhdikkaimmissa tilanteissa käydä nappaamassa eteenosunutta lammasta. Taas uusi asia. Kun Sami kääntyi ja kulki peruuttaen, Astakin oli ok. Hitsi se kokeilee.

Kolmannella kierroksella meni parhaiten ja Asta meni muutaman pätkän ihan nätisti, vaikkakin myös juoksi. Jatketaan nyt varmaan tuolla linjalla ja katsotaan, että miten kehittyy. Noilla lampailla menee onneksi helposti maahan, joten ei ole ihan niin hullun näköistä kun lentävimmillä lampailla.

Kotipihalla vielä tokoiltiin. Hopin kanssa seuraamista, jossa päästi pienen pieniä inahduksia, höh. Sitten metallinoutoa, joka ok. Luoksetuloa, jossa maahanmenossa annoin kunnon avut, että onnistuisi kerralla. Sivulletulo jäi aavistuksen vajaaksi. Kaukokäskyt ensin 30 askeleen päästä yhdellä nousulla ja palkka. Sen jälkeen läheltä leikkinä. Lopuksi vielä seuraamista uudelleen, kuului tosi vaivainen ääni, mutta kuului kuitenkin. Olen miettinyt, että voisin katsoa jotain sopivaa kisaa. Pari vuotta tulee syksyllä taukoa kaikesta kisaamisesta ja kun Hopi on taas kunnossa, niin ihan vaikka vaan sen kunniaksi.

Astan kanssa ensin vauhtinoutoa muutamia kertoja. Ensimmäistä kertaa pudotti kapulan ja vaihtoi leluun. Edistystä. Sitten seuraamista. Painoi vähäsen ja oli aktiivinen! Mentiin noin 5 metriä, mutta kuitenkin. Kokeilin pari kertaa ja jokaisella kerralla sama juttu. Edetään tästä nyt metri kerrallaan. Sitten vielä metallinoutoa. Vähän aikaa sitten Asta otti sen aika nyrpeä ilme naamallaan suuhun, mutta nyt ei ollut mitään ongelmia. Tehtiin pelkkiä maasta nostoja ja palkaksi lelu. Seuraamisen osalta olen nyt ihan yhtä hymyä Hymy