ja sieltä se onneksi tuli, Asta siis. Se bongasi jokunen aika sitten rusakon, jonka perään sinkosi. Koska tulin aika hysteeriseksi, olen ollut varovainen sen jälkeen ja tarkastanut tietyt rusakkopaikat ennen kuin olen päästänyt koirat juoksemaan. Eikä tietysti olla yhteenkään pupuun törmätty.

Tänään aamulla en jaksanut yhdessä kohtaa tarkastaa, vaan päästin koirat tai lähinnä Astan menemään. Ja siellähän se nökötti. Hitsi, että sitä ehtii sen sekunnin ajan kiroamaan itseään, kun tajuaa, että siinä ne nyt menee. Ehdin karjaista ja heittää remmikasan johonkin rusakon ja Astan väliin, kun ne menivät kunniakierrosta mun ympärillä, mutta ei mitään vaikutusta. Sen jälkeen ne lähtivät pellolle ja juoksivat pari sataa metriä näkyvissä.

Katsoin, että niiden välissä oli koko ajan vain pari metriä ja ajattelin, että Asta juoksee varmaan maailman tappiin kanin perässä. Sitten ne hävisivät. Olin jo hälyttämässä kaikki etsintäjoukot ja mietin, että varmaan ei tule enää takaisin. Vajaa 10 minuuttia meni, niin Asta tuli kuin tulikin takaisin. Eniten hirvitti se, että suht lähellä on autotie. Positiivista tällaiselle hysteerikolle on se, että Asta tulee näköjään takaisin, mutta hirvittävää on se, jos juoksee tielle. Viime viikolla kuulin juuri yhden tapauksen rusakon perässä tielle juosseesta ja auton alle jääneestä koirasta ja tuntui niin pahalta. Onni on omistaa kaksi ei rusakoista kiinnostunutta koiraa...

Iltapäivällä lähdettiin Ruissaloon. Jostain syystä siellä olevat lampaat olivat ihan hirvittävän säikkyjä eikä millään voitu harjoitella normaaleja flänkkejä tai kuljetuksia. Niinpä pienen pohtimisen jälkeen Sami ja Asta harjoittelivat liinassa tavallaan poispäinkuljetusta, hitaasti kävelyä ja maahanmenoa. Meidän mielestä tosi hyvä harjoitus ja Astakin toimi hyvin. Hopikin pääsi tekemään jotain pientä ja alussa piti lampaita pienemmällä alueella. Kerran lampaat lähtivät juoksemaan suoraan sen yli. 8 kääntyi, 2 juoksi melkein päältä. Ilman mitään käskyjä, omaa päätä käyttäen se lähti hakemaan niitä kahta ja toi ne takaisin. Se on niin ihana Viaton Sekopäisestä käytöksestä johtuen mietittiin, että onkohan joku käynyt säikyttelemässä niitä?