Eilen illalla mentiin Astan kanssa tokotreeneihin Vantaalle, Purina Areenan viereiselle nurmikentälle. Joku muukin oli keksinyt saman idean ja kentälle tullessa siellä oli reippaasti yli 50 ihmistä jalkapalloilemassa tai heittämässä frisbeetä. Mietin, että suunnitelmat meni uusiksi ja illan teemaksi tulisi kunnon häiriötreenit. Sellaisia ei Astan kanssa vielä olekaan tehty.

Aida aloitti ja Asta meni seuraavaksi. Päätin pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja sen mukaan muuttaa miten Asta reagoi palloihin ym. Ensin pikaiset virittelyt ja seuraamista namilla + lopuksi lelupalkka. Sama toisto pari kolme kertaa. Vaikutti hyvältä ja innokkaalta. Vähän aukesi parissa kohtaa, mutta niihin en nyt kiinnitä huomiota. Seuraavaksi luoksetulo Elinan pitäessä kiinni. Yritin saada menemään jalkojen välistä, mutta sujahteli ohi. Tein yhden vielä ihan läheltä Astan ollessa paikoillaan ja sain kuin sainkin jalkojen välistä.

Seuraavaksi muutama kaukokäskyn vaihto. Ei mitään ihmeellistä, ihan ok. Keskittyminen 10+, yhtään ei vilkuillut muita. Lopuksi vielä ruutu, Elinan viedessä lelun. Hetsasin reippaasti ja meni hyvin ja suoraan. Sen jälkeen kunnolla leikkiä.

Ihan supertreenit! Asta oli niin hieno ja mahtava ja yllätti ihan täysin. Se ei kertaakaan välittänyt pallonpotkijoista tai lentävistä frisbeestä vaan keskittyi ihan täysillä. Lisäksi sen ilme ja asenne oli nyt sitä mitä halusin. Se oli hullu!! Kieli ulkona

Astan jälkeen menivät vielä Yumi ja Gem. Otin Astan vielä viimeiseksi leikkimään ja tekemään muutaman perusasennon, josta lelupalkka. Kaiken kaikkiaan ihan tosi, tosi hyvät treenit. Pakko nyt vaan hehkuttaa, kun on niin onnistunut olo! Kaikki koirat keskittyivät hienosti ja alkumietinnöistä huolimatta yksikään ei ottanut minkäänlaisia häiriöitä.

Lopuksi piti vielä mennä leikittämään koiria, mutta tyydyttiin remmilenkkiin, kun puput päättivät liittyä juoksukavereiksi. Mulla on kanistressi Cool