Loma meni ja pahemmin ei kyllä tullut levättyä. No, selvisin flunssasta, asunto tuli tyhjennettyä ja avaimet vaihtoivat omistajaa, salaojankin kimpussa tuli vähän aherrettua ja tavaroita yritin järjestellä edes jotenkin loogisiin paikkoihin. Muuttaminen on kyllä aika ärsyttävää, kun ei yhtään tiedä missä mikäkin tavara on silloin, kun sitä kaipaisi.

Astan kanssa aloitettiin jälkikausi viereisellä pellolla. Tein makkararuutua, muuteltua ruutua ja ihan jo oikeaa jälkeä. Täytyy vähän miettiä tekniikkaa, millä saisin vauhdin pysymään aisoissa.

Perjantaina käytiin Julian kanssa treenaamassa tokoa. Astan kanssa perusjuttuja. Tokoasennetta olen pohtinut nyt tosi paljon. Julialta tuli taas hyviä ajatuksia, kiitos niistä. Hopin kanssa tein seuraamista, ruutua ja luoksetuloa. Pikkuvirheitä, kun ei meinannut oikein malttaa. Jos tilanne nyt vähän rauhoittuisi muuton myötä, niin pääsisi treenaamaan täysipainoisemmin ja suunnitelmallisemmin.

Viikonloppu oli kokonaisuudessaan kivaa vaihtelua remonttipuuhiin. Oltiin Somerolla paimennuskurssilla. Tai Sami ja Asta olivat varsinaisia kurssilaisia, me nautittiin Hopin ja Ninnin kanssa ihanasta ilmasta ja kivoista koirista Hymy Mukana oli Astan Freya sisko ja pari kolme muuta bordercollieta. Annika Paarvio koulutti lauantaina ja sunnuntaina harjoiteltiin lauantain oppeja Elisan ja Karin avustuksella. Samilla ja Astalla alkoi yhteistyö sujumaan ihan kivasti, kun Astalle sai kerrottua, että on mukavampi paimentaa ihmisen kanssa eikä apukoiran tai aidan. Sunnuntaina väläyttelivät jo pikkupätkiä nättiä kuljetusta. Sami varmaan kirjoittaa omaan blogiinsa tarkemman selostuksen, kunhan ehtii. Kiitos taas Elisalle ja Karille järjestelyistä ja muille kurssilaisille mukavasta seurasta! Kuvia lisäilen jossain vaiheessa.

Työkaveri mittasi Astan oikealla säkämitalla ja sai korkeudeksi 48,5cm. Viime viikolla oli punnitus ja painoa oli 13,3kg.