Koska Freya-siskoa oli blogin mukaan punnittu ja mitattu, niin pitihän se tehdä Astankin kohdalla. Lisäksi viime lauantaina tuli täyteen 5 kk, joten mielenkiinnosta lisäilin taas lukuja Astan kasvulistaan. Vaaka näytti vaivaiset 10,7kg, että kevyt on edelleen. Korkeus mitattiin kolme kertaa ja eri puolilta vielä, koska en uskonut sitä. Senttejä saatiin 46,5! Ei se siis olekaan mikään kääpiö Nauru Mittasin Ninnin vielä vertailuksi ja se on edelleen 48 cm (selvennykseksi, että en kyllä odottanutkaan, että se olisi kasvanut...). Kokoero Astan kanssa näyttää silti huimasti suuremmalta kuin 1,5 cm. No, toinen on ihan silakka ja toisella turkki näyttää siltä, kuin olisi permanentti päässyt kärähtämään.

Korvat Astalla on pudonneet sivuille. Jenni, sellaiset kivat räystäskorvat Silmänisku Välillä ne sojottivat eteenpäin, välillä toinen oli pystyssä ja nyt ne ovat suht samanlaisina sivuilla.

Treeneissä Asta osasi käyttäytyä jo huomattavasti paremmin kuin pari viikkoa sitten. Ts. se oli rauhassa ja aika hiljaa häkissä. Vain muutaman kerran jodlasi, kun muut tekivät vauhtijuttuja. Ensimmäisellä kierroksella otin seuraamista imuttamalla monen ruutumerkin välistä. Tarkoituksena on totuttaa Asta siihen, että merkkejä on kehässä eikä niihin tarvitse kiinnittää aina huomiota. Elina naksautteli hyvissä kohdissa. Meni mielestäni ihan kivasti. Seuraavaksi luoksetuloa eteen. Elina piti kiinni ja menin lyhyen matkan päähän. Asta tuli liian lujaa ja meni vinoon. Lisäksi sain palautetta, että kumarrun liikaa eteen. Kolmannella toistolla läpijuoksuna ja se meni ihan ok. Eli vauhtia hitaammaksi eteentullessa, ei kumarruksia ja kiinnipidettäessä suoraan läpi, jolloin vauhtiakin saa olla. Nämä pitää muistaa.

Muiden treenatessa otin itsenäisesti toisen kierroksen sivummalla. Siellä sivulletuloa sekä kaukokäskyjä. Kaukot toimivat edelleen tosi kivasti ja nyt maasta seisomiseen ei tarvitse oikeastaan ollenkaan käsiapua. Lisäksi leikittiin ja Asta keskittyi hienosti eikä välittänyt muiden treenailuista.

Kolmannella kierroksella tai periaatteessa toisella otettiin ruutua. Tuire vei lelun ja pidin Astasta kiinni. Hyvin juoksi suoraan lelulle. Tehtiin vielä toinen toisto ja sekin meni hyvin. Sen jälkeen kokeiltiin ensimmäistä kertaa hyppyä. Jätettiin vain ensimmäinen lauta eli korkeutta oli huimat 10 cm. Vein namin ensin itse toiselle puolelle kuppiin ja tämän jälkeen pyysin Astaa hyppäämään vielä käsiavun kanssa tehostettuna. Meni hyvin. Seuraavilla toistoilla Elina tuli laittamaan namin kuppiin ja me olimme Astan kanssa esteen toisella puolella. Jostain syystä se ei tajunnut ideaa ollenkaan vaan etsi namia maasta, vaikka vieressä oli iso, vaaleanpunainen kuppi. Hassu otus. Täytyy jatkossa tehdä varmaan niin, että vien namin itse.

Mulla oli mukana videokamera. Tarkoitus on laittaa treenimateriaalia nettiin näkyville, kunhan sen ehtii kamerasta purkamaan.

Tosi kivat treenit ja tuli taas ajatuksia ja vinkkejä. Kiitos kaikille ja kiva että jatketaan vielä maaliskuussakin!

Lopuksi taas kasvukuvia.