Gunnel Boström oli viikolla pitämässä paimennuskurssia Somerolla. Itse pääsin torstaina mukaan kuuntelemaan. Olen parisen vuotta sitten tainnut olla viimeksi hänen kurssillaan, silloinkin kuunteluoppilaana. 

Paljon mielenkiintoisia asioita tuli taas esille. Pääosaa esitti johtajuus, josta kaikki asiat kyllä lähtevätkin liikkeelle.

Gunnel on Ruotsissa huipulla myös haussa, joten kysyin häneltä mitä mieltä hän on useamman lajin treenaamisesta. Tästähän on aina ollut välillä pohdintoja, jos nuoren koiran kanssa hioo esimerkiksi liikaa tokoa, kontaktia, jne., alkaa koira paimennuksessakin kysellä eikä käytä omaa päätään. Tosin tästä on varmaan yhtä monta mielipidettä kuin on pohtijaakin.

Gunnelin mielestä muiden lajien harjoittelemisella ei ole mitään merkitystä. Toki pitää olla vahvaviettinen koira paimennuksenkin osalta, mutta muuten voi treenailla vapaasti mitä haluaa. Jos koiralla on vahva paimennusvietti, se on oikeasti niin vahva vietti, että sitä ei tokon tai jonkun muun lajin treenauksella saa huonommaksi, jos siis myös samaan aikaan paimentaa. Suurempana ongelmana hän piti sitä, jos bc saa yksikseen leikkiä tuntikausia tai jos sille heitetään palloa pallon perään ja koira on sitten ihan kierroksilla. No, sellaista ei tule tehtyä, kun en tykkää bordercollien maanisesta puolesta ja yritän välttää niiden piirteiden esiin tulemista.

Samasta aiheesta puhuttiin yhteisesti vielä myöhemminkin. Nyt voin "luvan" kanssa harjoitella tokoa mielin määrin Silmänisku

Asta sai leikkiä molempien sisarustensa, Noan ja Freyan, kanssa. Kivaa oli. Molemmat trikkisisarukset olivat Astaa isompia, mutta korkeuden puolesta ei kuitenkaan kovinkaan paljon. Asta on vaan tosi kevyt ja siroluinen. Muuten kurssi meni Astan osalta lampaita vain katsellessa. Tositoimiin päästään, tai Sami ja Asta pääsevät, myöhemmin keväällä.

Kaiken kaikkiaan tosi hyvä kurssi! Elisalle ja Karille vielä kiitokset kurssin käytännön järjestelyistä sekä herkullisista ruoista!