Hieman hiljaiseloa on taas tahtomattakin ollut. Tänään uskallettiin sentään mennä paimennustreeneihin. Viime viikon lopulla Hopi alkoi ontumaan vasenta etujalkaa, sitä leikattua. Pitkän aikaa olen jo koputellut puita, kun on mennyt niin hyvin olkapäiden osalta ts. muutamiin vuosiin ei ole oireillut. Tälläkään kertaa tarkkaa syytä en tiedä miksi ontui, mutta onneksi, onneksi meni ohitse muutaman päivän levolla. Jalka vertyi tosi nopeasti liikkeessä eli olisiko viime tiistain paimennustreeneissä vaan jotenkin venäyttänyt vai alkavatko olkapäät taas oireilemaan...

No, mutta tänään mentiin siis Piikkiöön ja meitä oli paikalla vain muutama. Hopin kanssa harjoiteltiin suurin piirtein kisamaista kuviota. Ensin hakukaari, jossa menin puoli väliin auttamaan ja lähetin Hopin oikealta. Kaari oli tosi huono ja Hopi leikkasi sen. Palautin takaisin paalulle, uusi yritys ja nyt meni hyvin. Tasapainossa kääntyi hyvin itse ja myös hidasti.

Kuljetus sujui oikein mallikkaasti. Kokeilin kääntää Hopille selän ja jos lampaat rynnivät liikaa mun lähelle, käskin Hopia hidastamaan vauhtia ja se myös hidasti. Maahan en tainnut laittaa kuin kerran ja silloinkin se vain kävi siellä. Saatiin kaikki lampaat kulkemaan myös porttien läpi. Ihan super hieno olo! Kuljetuksen rauhallisuus sai positiivista palautetta myös treenikavereilta eli taisi sitten oikeasti olla kivan näköistä :)

Sitten vielä häkitys. Jätin Hopin vahtimaan lampaita ja menin portin luokse. Tässä kohdassa tuli tokopuoli esille, kun Hopi piti kontaktia muhun odottaen käskyä, vaikka olisi pitänyt tuijottaa lampaita. Jossain vaiheessa pyysin lähtemään oikealle ja niin kuin arvelinkin Hopi teki ylimääräisen silmukan ennen kuin kiersi lampaiden taakse. Häkityksessä meni hetki, kun yritettiin ja yritettiin. Hopin flänkit ovat niin pitkiä enkä saa sitä pysähtymään muutaman metrin jälkeen. Laajoista kaarroksista johtuen lampaatkin liikkuivat laajemmin, mutta saatiin me ne loppujen lopuksi häkkiin. Hyvä me! :)))

Mentiin seuraavaksi pienempään häkkiin, jossa harjoiteltiin lampaiden tuijottamista mun sijaan. Vein Hopin muutamien metrien päähän lampaista ja odottelin, kunnes oli rauhallinen eikä tuijottanut mua ja päästin kaarelle. Pari kertaa sain tosi hyvin onnistumaan, kun Hopi lähti ravaten liikkeelle. Jos ampaisee täyteen vauhtiin, menee mun mielestä huonommin.

Näitä treenejä nyt vaan lisää!! Keskittymisiä, hakukaaria ja eri pituisia flänkkejä. Kuljetusten vauhdin säätely sujuu jo. Eihän siihen mennytkään kuin jokunen vuosi. Sain myös vihdoin ja viimein hankittua pillin. Tosin muutaman harjoituskerran jälkeen olen saanut aikaiseksi yhden säälittävän pihauksen, mutta harjoitukset jatkuvat...