Ensin vähän loppuviikon tapahtumia. Perjantaina mentiin Ruissaloon ja tarkoituksena oli siirtää kahdelta laitumelta lampaat yhdelle uudelle. Ensin kerättiin Hopin kanssa n. 30 lampaan lauma toiselle laitumelle ja siitä napattiin n. 10 lammasta mukaan ja siirryttiin uuteen paikkaan. Vähänkö lampaat olivat onnellisen näköisiä, kun saivat uutta ruohoa. Meni nopeasti ja kätevästi. Hopilla oli vauhtia, mutta kuunteli aika sujuvasti. Ei varsinaisesti harjoiteltu ollenkaan vaan vaihteeksi pelkkää "oikeaa työtä".Raisio myös ok.








Tänään mentiin Piikkiöön, jossa ensin suunnattiin jälkimetsään. Sami kävi tallomassa jäljen, johon tuli kuusi keppiä (puolet pieniä tikkuja ja ei merkattu mitenkään), pari kulmaa ja pituutta 700m (GPS:llä mitattuna). Jana oli n. 20 m ja jälki sai vanheta n. 45 min.

Odottelun aikana tein esineruudun, n. 25m x 10m. Tarkoituksella oli pienempi, kun myös esineet olivat pieniä (vauvan lapanen, pieni kangaspussi ja 5cm x 5cm kotelo). Haetutin kaikki kolme esinettä. Muutaman kerran haahuili alueen ulkopuolella. Pieni kotelo löytyi viimeisenä, ei meinannut sitä oikein paikallistaa. Ninni teki Hopin jälkeen ja se on esineiden etsimisessä oikein pätevä :)

Seuraavaksi ammuttiin. Laitoin Hopin maahan. Ensimmäisellä nousi puoliksi ylös ja oli valmiina singahtamaan Samin luokse, joka siis ampui. Kävin laittamassa takaisin ja nyt pysyi paremmin. Perjantaina oli sama juttu eli seuraavalla kerralla täytyy se ensimmäinen kerta olla itse lähellä ja varmistaa pysyminen.

Sitten jäljelle. Jana meni suht suoraan ja Hopi lähti oikeaan suuntaan. Ensimmäisen kepin kohdalla paineli jonkin verran ohi, mutta palasi toista kautta takaisin ja haki kepin. Tosi hyvä korjaus. Kissan ruokaa palkaksi suoraan purkista ja näyttää toimivan :) Hopi pysyi jäljellä kivasti ja vauhti on tippunut huomattavasti alun ryntäämisestä. Keskittyminen on samalla tullut mukaan. Toinen keppi nousi hyvin. Tämän jälkeen, jonkin matkan päässä, Hopi näytti hukanneen jäljen ja pyöri paikallaan. Löysi lopulta oikean suunnan. Tämän kohdan mokasin itse, koska siinä oli kulma ja tulin ihan liian lähelle Hopia, jolloin todennäköisesti joko pyörin jo itse jäljen päällä ja/tai painostin sitä liikaa. No, aina oppii jotain uutta ja sen jälkeen jättäydyinkin pitkälle liinan toiseen päähän.

Loppumatka sujui mallikkaasti. Muutamia tarkistuksia Hopi teki, mutta eteni muuten hyvin. Ei välittänyt edes siitä, kun itse lensin varpujen sekaan jalan upottua johonkin monttuun. Loput neljä keppiä löytyivät myös hienosti ja löydettiin takaisin tielle. Ihan hirmu hyvä mieli, kun onnistui niin hyvin!!

Tämän jälkeen suunnattiin vielä Piikkiön lampaille harjoittelemaan. Kokeilin Annikan vinkkien mukaan flänkkien harjoittelemista ja kyllä se vinkki toimii, jos vaan pääsisi vielä useammin harjoittelemaan (=joka päivä). Keskityttiin vain pieniin hakukaariin ja flänkkeihin. Näitä pitää nyt muistaa tehdä aina tiistaitreeneissä. Sami harjoitteli myös pariin kertaan.


Sami on ottanut kaikki kuvat.