Eilen oli vapaa päivä töistä ja mentiin koirien kanssa Rymättylään avustamaan lampaiden siirtämisessä omiin porukoihinsa. Jaettiin lampaita väreittäin ja roduittain omiin lokeroihinsa. Yhteensähän Sannalla ja Mikolla on lampaita noin 450, joista tosin uuhia taitaa olla puolet.

Lampaiden siirtämisessä käytettiin apuna vain Miinaa, joka piti lampaita aina yhdessä nurkassa, jotta me Mikon kanssa saatiin poimittua tietyt eläimet pois. Sanna toimi tällä kertaa olotilastaan johtuen pelkästään kirjurina. Ison yhteistyökyvyttömän lampaan raahaaminen lampolan toisesta päästä toiseen ei muuten olekaan ihan helppo homma :)

Siirtämisen jälkeen vaihdettiin vielä uudet paalit kaikille lampaille ja tässä Hopikin pääsi mukaan. Miinalla tosin oli vastuu töistä ja Hopi harjoitteli. Muutaman kerran harjoittelin hitaasti liikkumista, joka lopulta onnistuikin. Eli Hopin tuli lähteä hitaasti liikkeelle ja liikkua samalla hitaalla tyylillä kohti lampaita. Muuten Hopin tuli Miinan avustuksella pitää lampaat toisessa reunassa sillä aikaa, kun Mikko toi uudet paalit. Ei mikään helppo homma. Lampailla on ihan tajuton veto paalille, joten koiran pitää ihan oikeasti olla hyvä eikä se saa päästää yhtään eläintä tulemaan läpi.

Hopille tilanne oli aika vaikea. Siinä missä Miina tuijotti lampaita herkeämättä, Hopilla pää pyöri ja se selvästi oli ahdistunut. Vaihdettiin yhteensä 10 paalia ja viimeisten kohdalla meni ehkä hiukan paremmin, mutta ei Hopiin kyllä yksinään olisi voinut luottaa. Hopi pääsi aina lopussa hakemaan lampaat paalille. Tosi reippaasti se tunki itsensä aidan ja lampaiden väliin. Näissä se ei jännittänyt ollenkaan, mutta ne tilanteet missä 20 lammasta tuijottaa sitä metrin päästä ovat pahoja. Ihan ymmärrettävää. Tilanteiden mukaan yritin mahdollisimman paljon kehua ja auttaa sitä, mutta välillä se oli ihan omillaan. Ei yksikään lammas sen yli sentään jyrännyt, mutta ehkä ne pitivät Miinaa niin hyvin silmällä ;)

Molemmat koirat saivat siis touhuta päivän lampolassa, joten oli tosi kivaa vaihtelua meidän arkeen. Ninni tosin oli päättänyt hoitaa lampolan siisteyspuolta ja aina silmän välttäessä oli tunkemassa päätään aidoista läpi ja söi lampaiden kasoja, kanojen kauroja, lampaiden rehuja ja vähän Kassu-poninkin aikaansaannoksia piti maistaa...


Huono kuva, mutta pakko oli saada edes jotakin kuvamateriaalia :)