Tänään mentiin taas perinteisiin keskiviikkotreeneihin. Lampaat oli otettu pois aitauksesta isolle pellolle, joten tilaa oli tosi hyvin. Tänään harjoiteltiin oikeastaan vain niitä asioita, joita muutama kerta sitten listasin ylös. Ensimmäiseksi työn alle flänkkikaaret ja niiden parantaminen. Muistuttelin alussa ja saatiinkiin parannettua niitä. Ainut vaan, että Hopi lähtee helposti juoksemaan lujaa, kun ei tarvitsisi tehdä kuin pieni mutka.

Hakukaaret oli tällä uudella pellolla ihan hyviä, samoin pysäytykset melko nopeat takana. Tosin maahanmenoa voisi vieläkin nopeuttaa. Pellon laidalla pohdittiin Ruissalossa ilmenevää "hakukaari överiksi"- ongelmaa. Päädyttiin siihen, että Hopi menee siellä pitkin aidan reunoja ja sen takia kiertää liian kaukaa. Tämä on kuulemma ihan opittu tapa. Kun vielä itse mietin, niin Hopi tosiaan kiertää suht läheltä aitoja jokaisella siellä olevalla kolmella laitumella ja aina oikealta.Tänään meni ihan normaalisti tuolla eli kyseinen ongelma on oikeastaan vain Ruissalossa.

Toisella kierroksella yritin ottaa tiukempaa asennetta, mutta se on niin vaikeaa. Kimmon ei tarvinnut kuin seistä vieressä, niin Hopi kuunteli paljon paremmin ja mun kanssa sitä vauhtia on jatkuvasti liikaa. Sain onneksi muutaman tosi onnistuneen pätkän tehtyä ja vauhti oli hidas, Hopi käveli!! Samalla tehtiin käännöksiä ja meni paremmin kuin ensimmäisellä. Pitäisi aina vaan muistaa harjoitella jotain tiettyä juttua eikä vaan pyöriä laitumella, mitä helposti Ruissalossa tehdään.

Huomenna onkin jännä päivä edessä. Lähdetään saaristoon hakemaan lampaita talveksi kotiin. Tiedossa siis pitkä päivä ihan oikeita töitä tehdessä :)



K.Sami Virtanen