Mentiin taas Ruissaloon paimentamaan. Päätettiin siirtää lampaat toiselta laitumelta toiselle, jossa on pieni kokoamishäkki ja siitä sitten erotella muutama harjoittelulammas. Hopi siirsi lauman ja meni tosi upeasti lukuunottamatta sitä, ettei hakukaaren lopussa mennyt maahan. Otettiin erikseen 7 lammasta ja Glenda meni ensin.

Hopi oli ensimmäisellä kierroksella melko kuriton ja sillä oli liikaa vauhtia. Lisäksi se ei mennyt maahan kovinkaan helposti, joten seuraavalla kerralla pitää tahkoa niitä. Flänkeissä se lähtee tuolla edelleen juoksemaan liian kauas ja liian lujaa, kun Piikkiössä menee paaaaljon hitaammin. Täytyy miettiä...

Toisella kierroksella meni huomattavasti paremmin. Apuväline oli käytössä ja nyt vauhti oli rauhallinen. Nuo lampaat eivät päästä koiraa yhtään lähelle, päinvastoin koiran pitää olla ihan tajuttoman kaukana. Eli välillä vähän vaikeaa itselle. Rusakko toi jossain välissä vaihtelua ja paineli metrin päästä Hopin edestä. Toinen vaan katsoi hölmistyneenä sen perään ja jatkoi lampaiden kuljetusta :)

Toinen kierros sujui siis kivasti. Glenda haki tällä kertaa harjoittelulampaat takaisin laumaan ja siirsi ne toiselle laitumelle. Lopuksi käytiin tarkastamassa muut laitumet. Niillä olevat lampaat eivät ole tottuneet koiraan, joten ne ovat ihan liian vaativia meidän koirille. Ajatuksena oli kokeilla, mutta kun 30 lammasta lähtee pelkästä koiran näkemisestä vauhkona juoksemaan pakoon ja sen lisäksi mieletön määrä kanadanhanhia tekee saman, niin ehkä siinä on liikaa haastetta ;) Mutta tallella tosiaan olivat.