Joukkuekisa oli lauantaina ja me siis mukana TSAU:n ykkösjoukkueessa. Oltiin aamulla hyvissä ajoin paikalla, tosin Hopi jäi vielä kotiin. Meidän ryhmä oli ilmoitettu alkavaksi 13.00, joten en viitsinyt ottaa heti aamusta mukaan. Alo-luokkaa lukuunottamatta muiden luokkien kehät oli tungettu samalle kentälle, jossa kävimme treenaamassa. Silloin kyllä ihmeteltiin, että mihin kehät mahtavat mahtua ja joku taisi suurena vitsinä sanoa, että jos ovatkin kaikki samalla kentällä. Kehien sijoittelussa ja muotoilussa oli kyllä käytetty ennen näkemätöntä luovuutta.

Erinäisten aikataulullisten sekoilujen jälkeen päästiin aloittamaan kisa p.istumisella. Hopia oli ilmeisesti kiusanneet kärpäset tai ampiaiset ja se meni maahan. Siitä siis 0. Harmittaa kyllä, kun istuminen on pitkään ollut tosi varma. Ehkä vähän helpottaa, että maahanmenoon oli "syy", vaikka kai istumassa pitäisi pysyä, vaikka taivas tippuisi niskaan...Sen jälkeen p.makuu. Hopi vaipui virittelyistä täysin transsiin enkä saanut siihen mitään kontaktia. Kaksoiskäskyllä alas ja pisteitä 7,5.

Seuraavassa kehässä seuraaminen. Koko aamupäivän jännitin, että huutaako ja painaako se hirveästi. No ei painanut. En tiedä mitä ensimmäisellä pätkällä tapahtui, mutta Hopi oli tekemässä jotain ihan muuta kuin seuraamassa. Se haahuili, tuijotteli merkkejä ja oli ihan kamala! Ensimmäisen pysähdyksen jälkeen sillä ilmeisesti tapahtui jonkinlainen herätys, koska sen jälkeen seuraaminen oli "normaalia". Vähän se kyllä piippasi ajoittain, mutta tuomari seisoi niin kaukana ettei tainnut kuulla. Tästä yllättävät 7. Itse olisin antanut vähemmän.


Kuva Jaana Hakola


Kuva Jaana Hakola

Ruutuun lähetyksessä juoksi ensin vasemmalle sivulle, josta hakeutui ruutuun. Loppuosio ok. Tästä 8,5. Viimeisenä luoksetulo, jossa seisominen meni pitkäksi. Lopussa ei rysäyttänyt kovinkaan pahasti. Siitä 8.


Kuva Jaana Hakola

Sitten toiseen kehään. Ensimmäisenä idari, jossa asennot ok, mutta seuraaminen ensimmäisellä pätkällä tosi huonoa. Kahdella muulla oli jo ihan ok. Siitä 8. Sitten se pelätty ohjattu. Kehä oli melko pieni ja kapulat sitten ihan kehän reunoilla. Arvonnassa osui haettavaksi oikea. Merkiltä Hopi oli lähdössä vasemmalle, mutta käskyn saatuaan kaartoi onneksi hienosti oikealle. Otti kapulan, mutta se putosi saman tien suusta, nosti uudestaan ja oli kehänauhan ulkopuolella.  Loppu ok. Tuomari tuli selittämään, että ei rokota kehänauhan ylittämisestä, koska kapula oli niin lähellä sitä.  Antoi siitä 8. Jostain kumman syystä 8 on muuttunut arvostelupapereissa 6,5!?! Yleensä en katso kehässä pisteitä, mutta nyt kun tuomari varta vasten tuli selittämään, niin jäi mieleen.


Kuva Jaana Hakola

Viimeisessä kehässä ensimmäisenä metallinouto. Hopi oli tässä vaiheessa jo vähän kierroksilla ja kun heitin kapulan, se nosti takapuoltaan. Ensimmäinen kerta ikinä. Muuten meni tosi mallikkaasti ja siitä 8. Pah, olisi voinut istua...Tunnarissa maistoi väärää. Ei mielestäni nostanut, mutta SM:eissä meni nollille mikä oli ihan ok. Maistamisen jälkeen haistoi muut nätisti läpi ja toi oman. Viimeisenä kaukot ja niistä 9. Ne olivatkin hienot ja viimeisessä maahanmenossa Hopi meni taaksepäin, joten oppi on mennyt perille :)

Tuloksia odotettiin ja odotettiin. 9ltä illalla luovutettiin ja lähdettiin kotiin. Sunnuntaina aamulla alkoi finaali ja samalla odotin, että saisin kilpailukirjan ja arvostelupaperin takaisin. Mielenkiintoinen paperi ja ei millään pahalla, mutta kertotaulu taisi olla pisteenlaskijalla hieman hukassa. Meille oli merkitty seuraavasti: 8 x 4= 24, 8,5 x 4= 32, 6,5 x 3= 34, 8 x 3= 19. Nämä oli sitten sutattu ja ilmeisesti kertotaulun hallitseva henkilö laskenut oikein. Piti silti vielä itse tarkistaa. Lisäksi tosiaan se ohjatun 8 oli 6,5, mikä ottaa aivoon. Lopputuloksena säälittävät 205,5 tai oikeasti 210, jos ohjatun pisteet olisivat olleet oikein.

Liikkeiden suorituksia en ole vielä oikein kunnolla ehtinyt pohtimaan. P.istuminen harmittaa, seuraaminen mietityttää tosi paljon. Toisaalta ohjatun onnistuminen oli hieno juttu, samoin kaukojen hyvät pisteet. Joka tapauksessa meillä tapahtuu kehään mennessä jotain ja homma on ihan erilaista kuin treenatessa. Viimeisessä kehässä oli kiva tunne, mutta muuten ei. Tätä täytyy nyt miettiä ja nyt pidetään toko hetken aikaa tauolla.

Loppujen lopuksi meidän joukkue saavutti 4. sijan, mikä oli huippuhienoa! Meillä ei kyllä ollut siihen osaa eikä arpaa, mutta onneksi muut joukkuelaiset olivat niin hyviä. Onnittelut vielä hienoista tuloksista Lentsu ja Jatsi, Sari ja Bonnie ja Anne ja Tauno!


Kuva Sirpa Saari