Kuva Sirpa Saari

Aamulla käytiin laskemassa neljällä laitumella, että kaikki lampaat olivat tallella ja lisäksi yhdellä laitumella olevat sonnit. Tosin sonnien kohdalla pysyttiin kaikki kolme turvallisesti aidan toisella puolella ;) On tosi hienoa, kun koiraa voi käyttää "oikeisiin töihin" ja vielä huomaa, että se toimii kivasti. Treenit helpoilla lampailla pienellä laitumella ohjauksessa ovat toki tärkeitä, mutta näissä saa ehkä eniten onnistumisen tunnetta. Tietysti takana on treenien onnistumiset, joiden kautta vaikeammatkin tilanteet on helpommin hoidettavissa.

Joka tapauksessa yhdellä laitumella lampaat olivat taas aluksi hukassa. Hopi lähti taas hakemaan niitä jostain. Vähän ajan päästä huomasin miten metrisen ruohikon seasta nousivat ensin päät ja sitten lampaat kokonaan. Koiraa ei näkynyt missään, mutta jossain siellä se oli. Lampaita oli 20 ja ne olivat liikkuvaisia. Hopi toi ne yllättävän nätisti ja etäisyyskin pysyi suurimmaksi osaksi hyvänä. Oli taas mahtava tunne. Mun oma pieni citykoira toi lauman laskettavaksi ja vielä piti ne siinä, kunnes sain kaikki käytyä läpi :)

Kaikilla laitumilla olivat kaikki tallessa. Samalla kierrettiin aamulenkkinä Raision luontopolku.


Kuva Sirpa Saari

Illalla vielä tokoiltiin vähän. Otin ensin p.istumisen, jossa jätin lelun palkaksi. Nyt en kuitenkaan takaisin tullessa vapauttanut lelulle vaan annoin taskusta toisen. Oli aika yllättävää, että Hopi ei oikein halunnut leikkiä, vaan yritti koko ajan lähteä toiselle palkalle. Tämä on ongelmana ilmeisesti kisoissa. Istumisen jälkeen haluaisi juosta lelulle ja menee siksi koomaan ennen p.makua, koska tuijottaa pois kehästä. Tein istumisen jälkeen p.makuun alun, jossa odotin kontaktia, sen jälkeen käsky ja heti perään vapautus palkalle. Täytyy vähän vaihdella tyylejä, jos saisi sillä muutosta aikaan.

Seuraavaksi luoksetulon pysäytystä, joka viime aikoina on ollut pitkä. Muutamia toistoja muistutuksena ja meni paremmin.

Viimeiseksi seuraamista, jota ollaan yritetty tehdä nyt joka päivä. Päätin käyttää naksua apuna. Palkkailin eri kohdista ja yhtään vinkumista ei kuulunut. Hopi keskittyy naksuun ilmeisesti niin hyvin, että unohtaa vinkumisen. Nyt täytyy vaan muistaa, ettei tee yhtään ilman. Vinkuminen tulee muuten heti mukaan.

Ninni teki myös pieniä juttuja: seuraamista, kaukoja, luoksetuloa ja noutoa :)