Eilen oli tarkoitus tehdä Hopille vähän pidempi jälki johon laitettiin neljä keppiä. Ennen jälkeä tehtiin esineruutu, joka oli n. 50m x 50m. Hopi meni hienosti takarajalle asti ja toi esineen. Toisella yrittämällä jäi pyörimään taas 30 m paikkeille ja ei löytänyt yhtään esinettä, koska kaikki olivat tarkoituksella takarajalla. Anna-Maija kävi takarajalla kääntymässä ja sen jälkeen lähetin Hopin uudestaan. Nyt meni taas hienosti pitkälle ja toinen esine palautui nopeasti.

Ninni pääsi Hopin jälkeen hakemaan pari esinettä ja löysi tosi hienosti. Toinen esine oli pieni pennun panta ja oletin, että voisi olla vaikea. Mutta ei ollut :)

Siihen meidän onnistumiset sitten loppuivatkin. Jäljen ajamisesta ei tullut mitään. Hopi lähti ensin takajäljelle, sitten löysi oikean suunnan, sitten ilmeisesti harhautui, löysi taas oman, taas väärän ja kohta oltiin niin sekaisin, että päätin keskeyttää. Yhtään keppiä ei matkan varrella tullut vastaan, mutta ihan selkeästi Hopi jotain jälkeä ajoi. Siitä näkee niin selvästi milloin ei ole enää jäljellä ja nyt oli. Jälki vaan ei ollut "oma" vaan jonkun muun. Paikalla oli melko paljon marjastajia, joten voi olla, että maasto oli niin täynnä muita jälkiä, että Hopi meni siinä sekaisin. Toivon ainakin, että se olisi ollut syy. Muuta syytä en oikeastaan keksi. Ja jos syy on joku muu, niin joudutaan palaamaan takaisin ihan perusjuttuihin, joten...

Takapakkia mentiin, joten täytyy yrittää mahdollisimman pian päästä tekemään uusi jälki. Eilen en enää tuolla viitsinyt tehdä, kun bongattiin niitä mummoja jokaisesta puskasta.