Eilen mentiin ensin Piikkiöön paimentamaan. Otettiin flänkkikaaria, jotka pienen vääntämisen jälkeen alkoivat sujua jo hyvin. Etäisyys on nyt hyvä, kun keksittiin toimiva kikka siihen. Nyt Hopi ei enää juossut hulluna ympäri, vaan jos itse käännyin, niin tuli hyvin tasapainoon :)

Tehtiin muutama lyhyt hakukaari ja vasempi puoli aiheutti välillä harmaita hiuksia. Oikealta puolelta menee kauniisti ja kaukaa, mutta vasemmalta saattaa lähteä ja tehdä pienen ympyrän ja palata sivulle? Eilen kävi kiertämässä myös yhden siivekkeen ja palasi takaisin. Vasempaa puolta siis harjoitellaan ahkerasti.

Kaiken kaikkiaan oikein mukava ja onnistunut harjoitus.

Tämän jälkeen lähdettiin jälkimetsään. Tehtiin neljälle koiralle jäljet. Hopin jäljellä oli neljä keppiä ja se oli noin 250 m pitkä. Janalla sählättiin molemmat ja Hopi ottikin takajäljen. Siitä suunnanvaihdos ja lähdetiin oikeaan suuntaan. Kepit löytyivät tällä kertaa tosi hienosti ja Hopi oikein etsimällä etsi niitä. Nyt taidettiin löytää oikea palkkaustapakin, joten jos tällä tyylillä keppimotivaatiokin pysyisi. Jäljestäminen oli ajoittain ok, mutta paikoitellen haahuilemista. Edellisellä kerralla jäljesti tosi tarkasti, mutta meni keppien yli ja nyt otti kepit hienosti, mutta paineli jälkeä miten sattui ja liian lujaa. Ehkä me ei vielä tänä syksynä mennäkään kisoihin...

Jäljen jälkeen tehtiin vielä esineruutu. Kaikki esineet oli takarajalla ja ruutu suunnilleen kisakokoinen. Ninni pääsi ensin ja löytyihän se yksi esine sieltä loppujen lopuksi. Sen jälkeen Hopi. Ei vaan irronnut tarpeeksi pitkälle, ehkä johonkin 30- 40 metriin. Lopulta yksi esine löytyi. Tehtiin tämän jälkeen vielä yhden esineen kanssa harjoitus niin, että se oli noin 50 metrissä. Näitä täytyy tehdä jatkossa nyt kuurina.