Treenattiin eilen tokoa. Pitäisi kai nyt vähän panostaa harjoitusten määrään, kun SM- kisoihin ei ole aikaa kuin muutama viikko.

Ensimmäiseksi seuraamista, jossa harjoiteltiin nätisti kulkemista eli puskemisen ja painamisen poistamista. Vaikeaa se oli, mutta lopulta onnistuttiin. Tosin ehkä pitäisi harjoitella vähän useammin, että oikeasti näkyisi kokeessakin...

Sitten metallinoutoa sekä Hopin että Ninnin kanssa. Hopi löysi pitkästä nurmikosta pienen kapulan hyvin. Näitä tehtiin muutamia. Ninni löysi kapulan myös hyvin ja sille metalli ei ole ollenkaan niin ällö juttu mitä Hopille.

Seuraavaksi luoksetuloa, jossa harjoiteltiin Hopin kanssa vain nätisti sivulletuloa käden kanssa ohjaamalla. Nyt Hopi alkoi jo tulla paremmin, kun tähän mennessä se ei ole kovinkaan paljon välittänyt kädestä ja on vaan yrittänyt rysäyttää mahdollisimman lujaa jalkaa vasten.

Seuraavaksi kaukoja, jossa sain avustajan seisomaan ihan lähelle. Tein vain leikinomaisesti niitä ja hyvin meni. Hopi ei vilkuillut sivulle ollenkaan. Sen jälkeen tein ilman avustajaa liikkeenomaisesti ja menin kauemmas. Vilkuilut alkoivat heti ensimmäisen käskyn ja asennonvaihdon välillä. Yritin herättää Hopin huomion heti, kun se yritti vilkaista muualle. Ehkä toimi tai ainakin se katsoi paremmin kohti.

Lopuksi vielä tunnari. Ensimmäinen kerta meni hienosti. Uskalsin kokeilla toista kertaa, vaikka tunnarissa Hopi ei pahemmin kestä toistoja. Toisella kerralla Hopi koski hampailla ensimmäistä vastaantulevaa kapulaa, jonka jälkeen haisteli ja toi oman. Eli ehkä yritetään vaan sillä yhdellä kerralla/harjoituskerta.


Kuva Sirpa Saari