Päästiin vihdoin ja viimein aloittamaan kesän vepetreenit. Paikalla oli vain puolet ryhmästä, joten saatiin treenattua kolme liikettä.

Ensin tehtiin veneen haku. Menin itse veneeseen ja Hopi jäi rantaan Tainan kanssa. Tehtiin suht lyhyeltä matkalta, kun kerran oli ensimmäinen kerta tänä vuonna. Hyvin meni. Sain annettua Hopille köyden sujuvasti, joten siitä pisteet mulle :) Onnistun usein antamaan köyden huonosti ja sitten on solmussa koira, köysi ja vene. Tehtiin vielä toinen kerta ja sekin meni kivasti. Sisulla Hopi sen veneen rantaan kiskoo, kun painoa ei ole kuitenkaan kuin 17 kg.


Kuva Sirpa Saari

Toisella kerralla tehtiin veneeseen vienti eli Hopi toi "dummyn" mulle. Tein rannassa pari vientiä avustajan kanssa kuivaharjoitteluna ja ei ollut ongelmia. Taina lähetti taas rannasta ja itse istuin veneessä. Tässä liikkeessä Hopille tuli loppusyksystä epävarmuutta, joten tehtiin lyhyeltä matkalta. Nyt meni hyvin. Kapulan luovuttamisen jälkeen yritettiin saada Hopi uimaan rantaan tiettyyn kohtaan, lähinnä kohti avustajaa, kun viime vuonna se ui aina liian vinoon. Rannassa palkka tulee nyt aina avustajalta. Jos tällä keinolla saataisiin suunta taas suoraksi. Tehtiin vielä toinen onnistunut toisto.

Viimeisellä kerralla tehtiin veneestä hyppy. Jäin itse rantaan ja Hopi istui veneessä. Vähän sitä alussa hirvitti ja se keikkui veneen laidalla kiljuen. Hetken päästä molskahti veteen ja ui hienosti rantaan mun luokse ja siitä taas namit ja lelulla revittely palkaksi.


Kuva Sirpa Saari

Kotona treenasin kentällä vielä tokoa!Päätin tänään vähän viilata eri asioita. Ensin tein Hopin kanssa luoksetulon loppuosaa. Ohjasin namin kanssa ja sain sen 90 % onnistumaan ilman rysäytystä. Jos onnistui ohjauksesta huolimatta rysäyttämään jalkaan ei saanut namia, vaan uusi yritys.

Sitten kaukoja. Tein parin metrin päästä ja ilman käsimerkkejä. Lisäksi harjoittelin viiveitä. Asentojen vaihdot menivät hyvin ja olivat tosi nopeat ja Hopiksi sähäkät. Tämä oli Hopin mielestä hurjan hauskaa.

Seuraavaksi muutama luoksetulon aloitus ja palkka siitä, kun Hopi meni perusasennon jälkeen maahan.

Lopuksi vielä seuraamista ja lähinnä käännöksiä vasemmalle. Pidin vasemmassa kädessä namia, kun silloin Hopi ei nojaa muhun. Ei seuraa namikättä kuitenkaan vaan pitää kontaktia ihan normaalisti. Aina käännöksen jälkeen peruutin pari askelta vielä taaksepäin ja siitä palkka. Muutaman toiston jälkeen meni paremmin, mutta on tuo vaan jotenkin niin kömpelö niissä =) Jos näitä nyt jaksaisi tehdä, niin ehkä seuraamisen puskeminenkin taas vähän unohtuisi.

Hopin jälkeen harjoiteltiin Ninnin kanssa. Tein sillekin kaukoja ilman käsimerkkejä. Ninnillä oli tänään yritystä vähän enemmänkin ja se teki aina noin viisi asennonvaihtoa sillä välin, kun piti harjoitella yhden vaihdon kohdalla viivettä. No, meillä oli molemmilla ainakin hauskaa :) Lisäksi tehtiin seuraamista, askelia eri suuntiin, luoksetuloa ja Ninnin bravuureita eli erilaisia temppuja. Koiratanssikilpailut Ninnin kanssa kyllä houkuttelisi...


Kuva Sirpa Saari