Tänään olimme Liedossa, kun siellä järjestettiin "koirapäivä". Esiinnyimme Hopin kanssa TSAUn järjestämässä tokonäytöksessä. Lisäksi TSAU järjesti agilitynäytöksen ja paikalla oli myös Match Show.

En ole Norjan matkan jälkeen ehtinyt työ- ym. kiireiden takia treenaamaan oikeastaan mitään. Jotain pikkujuttuja vain. Tänään piti alkuperäisen suunnitelman mukaan kokeilla muutamia juttuja, mutta en sitten kokeillutkaan. Hopi sai tehdä seuraamisen ja ruudun.

P.oloissa alkukäskytykset tai lähinnä kontaktit taas tosi hyviä ja näistä palkkasin. Itse p.olo tehtiin alo- luokan omaisesti ja aika oli tosi lyhyt. Ensimmäisellä kerralla Hopi nousi ylös viereisen koiran sivullekäskystä, vaikka käsky oli eri kuin meillä (?) Toisella kerralla oli ok ja palkkasin, kun pysyi maassa. Vähän oli liian innokkaan oloinen molempien p.olojen aikana, kun yleensä se virittelysanan jälkeen laskee innokkuutensa alemmaksi.

Esiinnyttiin kolmantena ja tehtiin seuraaminen ensin. Ei onneksi puskenut, mutta piippasi ajoittain. Tähän täytyy nyt_ihan oikeasti_ taas puututtua. Intoa tietysti oli vähän liikaa, mutta se ei saisi näkyä ääntelynä.


Kuva Antti Kiiski

Ruutu taisi olla ihan hieno. Jommalla kummalla näytöskerralla Hopi teki taas sen mitä se nyt on merkillä keksinyt. Jollei liikkeenohjaaja sano nopeasti  lähetyskäskyä ruutuun, Hopi alkaa tarjoamaan merkillä uusia pysähdysversiota. Liikkuu siis lähemmäs merkkiä, muuttaa suuntaa, ym. mukavaa ja omatoimista. Tänään ei ehtinyt kuin hetkellisesti liikkumaan merkkiä kohti ja lähetin siitä ruutuun. Eli viiveitä täytyy muistaa harjoitella.


Kuva Antti Kiiski        Hopi pysähtymässä ruudun merkille

Toinen näytöskerta oli melkein kopio ensimmäisestä. Seuraamisessa piippasi ja ruutuun juoksi hienosti.

Näytösten välillä otin vähän hyppynoutoa, kaukoja ja luoksetuloa. Kaukot olivat tänään oikein nopeat ja säpäkät! Ninni sai tehdä myös muutamia tokotemppuja. Jotenkin on taas itsellä tokon osalta kyllästyminen. Norja taisi viedä ainakin hetkellisesti mehut.

Lopuksi molemmat koirat pääsivät vielä menemään muutamia agilityesteitä. Hopia ei väsymys painanut ja vauhdilla pujotteli keppejä ja kurvaili putkeen. Ninni sai myös mennä vähän putkea, matalia esteitä ja keinua. Olipa oikein mukava päivä. Kiitos kuvaajille!


Kuva Sirpa Saari


Kuva Sirpa Saari