Kuva Sirpa Saari

Molemmat koirat ovat taas kotona. Sannalle iso kiitos siitä, että Hopi sai viettää viikon maalaiselämää. Taisi tykätä, kun viikon sai elää kirjaimellisesti melkein pellossa :)

Sannalta ajoin suoraan hallille tokotreeneihin. Tänään ohjelmassa oli tehdä kaksi liikettä putkeen ja ensimmäinen palkatta. Aloitettiin kuitenkin paikallaoloilla. Hopi istui yksin, kun muita istujia ei ollut. Oli viimeisillä hetkillä alkanut haistelemaan ja valui maahan juuri, kun astuin hallin ovesta sisään. Plaah...Tätä ei sitten olekaan tapahtunut pitkään, pitkään aikaan. Tein perään uuden, tosin ihan lyhyen, ja se meni ok. Siitä huolimatta pieleen mennyt istuminen jää heti kummituksena mieleen.

Paikallamakuussa alku- ja loppuosiot sekä kontaktit tosi hyvät, mutta oli kuulemma tässäkin vähän haistellut.

Tein putkeen ruudun ja ohjatun. Ruutu meni tosi hyvin, siinä ei ollut mitään ihmeellistä. Ohjatussa oli ekalla kerralla kapulat tosi lähellä merkkiä ja Hopi ampui merkin ohi. Sain pysäytettyä ja otettiin uusiksi. Meni suunnilleen ihan hyvin. Kiersi kyllä omalle kapulalle ja kiersi sieltä takaisin melkein keskikapulan kautta. Tätä ei tehty tarkoituksella, siis että kapulat oli niin lähellä. Seuraavalla kerralla kapulat vietiin kauemmaksi tai normaaliin kohtaan ja nyt meni ihan hyvin. Lopussa sivulla vähän kyllä pyöritteli kapulaa suussa.

Seuraavalla kierroksella tein luoksetulon. Hopi tuli lujaa ja pysäytykset myös hienot. Rysäytti taas tuttuun tapaan jalkaan ennen sivulletuloa. Jäätiin hetkeksi harjoittelemaan pelkästään tuota sivulletuloa. Kokeilen nyt nameilla ja ehkä lelullakin ohjata sitä niin, ettei se pääsisi enää rysäyttämään. Pitäisi vaan jaksaa tehdä toistoja ja itsellä on kyllä omat epäilykset siitä saanko noin "vanhaa" koiraa enää muuttamaan opittuja tapoja. Mutta jos nyt edes jaksaisi yrittää...

Lopuksi tein vielä seuraamista. Oli aika kamalaa- painoi, edisti ja jopa piippasi. Intoa pursui taas vähän liikaa. No, toivon että tasaantuu, kun viikon tauon jälkeen päästään arkielämään ja harjoittelemaan useammin. Ja ihan lopuksi Hopi istui vielä hetken, jotta mieleen jäisi onnistunut istuminen.

Ninni teki lopussa luoksetulon ja jotain pieniä temppuja. Lisäksi se söi taas kilokaupalla hiekkaa....