Olimme eilen Kirkkonummella ja harjoiteltiin agilitya ja vähäsen tokoa. Koirilla oli ihan huippukivaa!

Ninnin kanssa menin useamman helpon radan, meni kyllä tosi nätisti. Rimat olivat alhaalla, kun en viitsi Ninnin selkää turhaan rasittaa korkeilla hypyillä. Eli mentiin "mummoagilitya". Vähäsen se irtoaa liiaksi, mutta pitkillä suorilla se on ihan hyvä juttu. Jos sen pitäisi olla enemmän hallussa, ei olisikaan enää niin helppoa.

Hopin kanssa harjoiteltiin ensin yksittäisiä esteitä tai muutamia peräkkäin. Hermot meni itseltä, kun ei tuo katsonut eteensä ollenkaan ja aivot jäi aina lähtöpaikalle. Sitten meitä yllytettiin menemään kunnon rataa ja ajattelin, että kokeillaan. Meni ihan tosi kivasti! Rimat pysyi ylhäällä ja ohjautui tosi nätisti. Pari ylimääräistä lenkkiä tuli jossain välissä, mutta puhtaasti siitä syystä, että Hopi ei osaa vielä itse lukea ollenkaan rataa. Kun jään jälkeen, ja vaikka kuinka huudan ja näytän, että edessä on hyppy, niin se tulee viereen pyörimään. Puomia harjoiteltiin erikseen ja sekin meni ihan nätisti. Eli taitaa vaan olla niin, että "hihnan päässä" on suurin ongelma. Luovutan agilityssa heti, kun tulee jokin moka ja multa puuttuu taistelutahto. Loppujen lopuksi Hopi meni itse rataa paljon paremmin kuin jos tahkoo vain yksittäisiä esteitä. Pitäisiköhän tätä alkaa ihan tosissaan harjoittelemaan... :)

Tokon osalta tehtiin hyppynouto, seuraamista, luoksetulo, ohjattu ja ruutu. Seuraamiseen en ole taas yhtään tyytyväinen, kun on liian tiivis ja poikittaa, muissa ei oikein ollut mitään ihmeellistä. Ohjatussa oli aavistuksen epävarman oloinen. Luulen, että johtuu viime lauantain sähellyksistä.

Lopuksi lenkkeiltiin metsässä uusien koirakavereiden kanssa. Oli oikein mukava päivä!